Het servercertificaat maken

Nadat de Windows-onderdelen Internet Information Services (IIS) en Certificate Services zijn geïnstalleerd, kunt u als volgt het servercertificaat maken:

Windows Server 2008 R2 wordt gebruikt om de procedure te tonen.

1In het [Start] menu gaat u naar [Systeembeheer] en klikt u op [Beheer van Internet Information Services (IIS)].

In Windows Server 2012 klikt u in het beginscherm op [Beheer van Internet Information Services (IIS)].

Wanneer om bevestiging wordt gevraagd, klikt u op [Ja].

2In de linkerkolom klikt u op de servernaam en dubbelklikt u op [Servercertificaten].

3In de rechterkolom klikt u op [Certificaataanvraag maken...].

4Voer alle informatie in en klik vervolgens op [Volgende].

5In "Cryptografieprovider:" kiest u een provider en klikt u op [Volgende].

6Klik op [...] en specificeer een bestandnaam voor het certificaatverzoek.

7Specificeer een locatie waar het bestand moet worden opgeslagen en klik op [Openen].

8Sluit [Beheer van Internet Information Services (IIS)] door op [Voltooien] te klikken.