Instellingsprocedure

Dit gedeelte legt uit hoe u een wireless LAN-interface instelt.

De draadloze LAN-instellingen configureren: open [Systeeminstellingen], [Interface instell.], kies [Wireless LAN] en gebruik vervolgens de volgende procedure.

Afbeelding van instelprocedure voor draadloos LAN

Opmerking

• Selecteer [802. 11 Ad-hoc modus] wanneer u met Windows XP als een draadloze LAN-client communiceert met behulp van het standaard stuurprogramma of de hulpprogramma's van Windows XP, of als u de infrastructuurmodus niet gebruikt.

• Als [802.11 Ad-hoc modus] is geselecteerd in Communicatiemodus, kiest u het kanaal voor [Ad-hoc kanaal]. Stel een kanaal in dat overeenkomt met het type wireless LAN dat wordt gebruikt. Voor meer informatie over het instellen van het Ad-hoc Channel, raadpleegt u Interface-instellingen.

• U kunt "WEP" of "WPA2" opgeven als Beveiligingsmethode.

• Gebruik de Infrastructuurmodus om het apparaat aan te sluiten op een toegangspunt.

• In de Infrastructuurmodus verschillen de kanalen, afhankelijk van de instellingen van het toegangspunt.

• Gebruik de Ad-hoc modus om het apparaat direct op een computer aan te sluiten via een draadloos LAN.

• WPA2-verificatie is niet beschikbaar in de Ad-hoc modus. Er is alleen een geverifieerde verbinding of WEP-verificatie beschikbaar in deze modus.

• De WPA2-verificatie kent twee verificatiemethoden: de IEEE802.1X [WPA2]-verificatie en de [WPA2-PSK]-verificatie met behulp van een vooraf gedeelde sleutel voor het toegangspunt of de bestemming. WPA2-verificatie is alleen beschikbaar in de Infrastructuurmodus.

• Voor meer informatie over WPA2-verificatie raadpleegt u de Veiligheidshandleiding.

• Als u de optie [WPA2] voor Beveiligingsmethode selecteert, selecteer dan een van de volgende opties: [WPA2-PSK] of [WPA2]. Als u [WPA2-PSK] selecteert, voer dan uw PSK in. Als u [WPA2] selecteert, dan zijn verificatie-instellingen en certificaatinstellingen vereist. Raadpleeg voor meer informatie over het instellen van modi de Beveiligingshandleiding.

• Als u gebruik maakt van 'Eenvoudige installatie wireless LAN', dan hebt u een toegangspunt nodig dat geschikt is voor WPS.

• Als u een draadloze LAN-verbinding maakt met behulp van [Druktoets], dan bestaat er een tijdslimiet voor het drukken op iedere knop of het uitvoeren van de bijbehorende functie op het apparaat en het toegangspunt. Als de knop op het toegangspunt niet binnen 1 minuut nadat de knop op het apparaat is ingedrukt, wordt ingedrukt, dan kan de verbinding niet succesvol tot stand gebracht worden. Als de knop op het toegangspunt ingedrukt wordt voordat de knop op het apparaat ingedrukt is, dan verschilt de tijdslimiet afhankelijk van de specificatie van het toegangspunt. Als u een draadloze LAN-verbinding maakt met behulp van [Ingeschrevene] (PIN-codemethode), geldt er een tijdslimiet voor de toegangspuntzijde.

• Voor meer informatie over het opgeven van draadloze LAN-instellingen via het bedieningspaneel van het apparaat, raadpleegt u Interface-instellingen.