De beveiliging van de browserfunctie controleren

Bij de communicatie tussen de MFP en een webbrowser bestaat er een risico dat deze zonder toestemming wordt bekeken en aangepast.

Om vertrouwelijke informatie te beschermen tijdens het versturen of ontvangen van persoonlijke gegevens of het versturen van vertrouwelijke scanbestanden met Extended JavaScript, dient u gegevenscommunicatie te coderen en te controleren of de server een authentieke website is.

Controleren of het communicatiepad gecodeerd is

U kunt het URL-adres controleren om te zien of het communicatiepad is gecodeerd.

Als het communicatiepad gecodeerd is, begint de URL met "https" en is de kleur van de URL-balk anders.

Controleren of de bezochte website legitiem is

Om te controleren of de bezochte website legitiem is, kunt u bovenaan het scherm de URL van de website controleren.

Zelfs als de bezochte website gecodeerd is, kunt u het onderstaande controleren in het servercertificaat van de website om te bepalen of de website legitiem is.

• Het certificaat is door een certificeringsinstantie uitgegeven.

• De URL van de website waarop het certificaat van toepassing is, komt overeen met de URL die bovenaan het scherm wordt weergegeven.

• Het certificaat is nog niet verlopen.

Voor meer informatie over hoe u een servercertificaat kunt weergeven, zie Het servercertificaat weergeven.

Als de bezochte website beveiligingsproblemen heeft, kan er een melding worden weergegeven. Als de melding “Deze site heeft een beveiligingsprobleem. ” wordt weergegeven, is het raadzaam dat u deze website niet bekijkt.