Üstbilgiyi atla
 

IPsec Ayarlarını Yapılandırma

Bu makine, iletişim güvenliği için IPsec'i destekler. IPsec, güvenli veri paketlerini, hem gönderenin hem de alıcının aynı anahtarı elinde bulundurduğu durumda ortak anahtar şifreleme yöntemini kullanarak IP protokol seviyesinde iletir. Bu makine, her iki taraf için önceden paylaştırılmış anahtarı yapılandırmak için otomatik anahtar değişimini kullanır. Otomatik alma/gönderme ayarlarını kullanarak, ortak anahtar alma/gönderme ayarlarını belirli bir geçerlilik süresi dahilinde yenileyip daha yüksek iletim güvenliği elde edebilirsiniz.

Önemli

  • "HTTPS İletişimini Hariç Tut" için "Aktif Değil" belirlendiğinde, anahtar ayarları yanlış yapılmışsa Web Image Monitor erişimi kaybedilebilir. Bunu önlemek için, "Aktif" öğesini seçerek IPsec'in HTTPS iletişimini hariç tutmasını sağlayabilirsiniz. HTTPS iletimini eklemek istediğinizde, IPsec'in düzgün ayarlandığını kontrol ettikten sonra "HTTPS İletişimini Hariç Tut" için "Aktif Değil" öğesini seçmenizi öneririz. HTTPS iletişimi IPsec tarafından hedeflenmese bile "HTTPS İletişimini Hariç Tut" için "Aktif" seçildiğinde, bilgisayarda IPsec tarafından TCP hedeflendiğinde Web Image Monitor kullanılamaz hale gelebilir.

  • Web Image Monitor yazılımına IPsec yapılandırma sorunları dolayısıyla erişim sağlayamıyorsanız, kontrol panelinde Sistem Ayarları seçeneğinde IPsec'i devredışı bırakarak Web Image Monitor yazılımına erişebilirsiniz.

  • Kontrol panelini kullanarak IPsec'i etkin kılma ve devredışı bırakma konusunda ayrıntılı bilgi için, Connecting the Machine/ System Settings bölümüne bakınız.

  • IPsec, DHCP, DNS, veya WINS yoluyla elde edilen verilere uygulanmamaktadır.

  • IPv4 için IPsec; Windows XP SP2 veya üzeri ve Windows Server 2003/2003 R2 tarafından desteklenmektedir. IPv4 ve IPv6 için IPsec; Windows Vista/7/8, Windows Server 2008/2008 R2/2012, Mac OS X 10.4.8 ve üzeri, Red Hat Enterprise Linux WS 4.0 ve Solaris 10 tarafından desteklenmektedir. Bununla birlikte, bazı ayar öğeleri işletim sistemine bağlı olarak desteklenmemektedir. Belirlediğiniz IPsec ayarlarınızın işletim sisteminin IPsec ayarlarıyla tutarlı olduğundan emin olun.