Üstbilgiyi atla
 

PDF dosyalarının Elektronik İmzayla Konfigürasyonu

Bu makine, elektronik imzalyla PDF oluşturabilir. Elektronik imzası olan PDF dokümanlarında, PDF dokümanını oluşturan kişi, oluşturma tarihi ve zamanı görülebilir. Üzerinde değişiklik yapılabilen dokümanlar tespit edilebildiğinden, bu dokümanlarda değişiklik yapılması engellenmiştir.

Elektronik imzası olan PDF dokümanları oluşturmak için, öncelikle oluşturulmuş ve kurulmuş olan aygıt sertifikalarından imza için kullanılacak sertifikayı seçin.

Aygıt sertifikası olarak, makine tarafından oluşturulan kendinden imzalı sertifikayı veya bir sertifika kuruluşu tarafından verilen bir sertifikayı kullanabilirsiniz. Aygıt sertifikasını oluşturma ve kurmayla ilgili ayrıntılar için bkz. İletişim Yollarını Aygıt Sertifikasıyla Koruma.

Önemli

  • Dijital olarak imzalı PDF'ler oluşturmak için, öncelikle [Sistem Ayarları]'ndaki [Dosya Aktarımı]'nda [Yöneticinin Eposta Adresi]'ni belirtmeniz gerekir.

  • Dijital olarak imzalı PDF'ler için aygıt sertifikasını kullanmak için, öncelikle yöneticinin eposta adresini [Sistem Ayarları]'ndaki "Yöneticinin Eposta Adresi" olarak kaydedilenle aynı olacak şekilde belirtmeniz gerekir.

İmza için kullanılacak sertifikayı seçin.

1Web Image Monitor'den ağ yöneticisi olarak oturum açın.

2[Aygıt Yönetimi]'ne gidip [Konfigürasyon]'a tıklayın.

3"Güvenlik" altında [Aygıt Sertifikası]'na tıklayın.

4Elektronik imza için kullanılacak sertifikayı açılır menüdeki "Sertifikasyon" altında "PDF Dijital İmza" veya "PDF/A Dijital İmza" seçeneğinden seçin.

PDF Dijital İmza: Bu PDF'lere PDF/A dışındaki formatlarda eklenebilir.

PDF/A Dijital İmza: Bu PDF'lere PDF/A dışındaki formatlarda eklenebilir.

5[OK]'e tıklayın.

6“Güncelleniyor...” görüntülenir. Yaklaşık 1 veya 2 dakika kadar bekleyin, ardından [OK]'e tıklayın.

[OK] düğmesine tıkladıktan sonra önceki ekran tekrar görünmezse, bir süre bekleyin ve ardından web tarayıcısının yenile düğmesine tıklayın.

7Oturumu kapatın.

Not

  • Seçili olan aygıt sertifikasının kullanım süresi sona ererse, PDF dokümanlarına imza eklenemez. Geçerlilik süresi dolmamış bir sertifika seçin.

  • Aygıt sertifikasının PDF/A dosyalarına eklenebilecek dijital imzası için imza algoritması "sha1WithRSA-1024"tür.