Fejléc átugrása
 

IPsec beállítások konfigurálása

A kommunikáció biztonsága érdekében ez a számítógép támogatja az IPsec-et. Az IPsec az IP protokoll szintjén a közös kulcsos titkosítás használatával továbbítja a biztonságos adatcsomagokat, ahol a küldő és a fogadó ugyanazzal a kulccsal rendelkezik. A készülék automatikus kulcscserével konfigurálja az előre megosztott kulcsokat a feleknek. Az automatikus csere beállítással egy megadott érvényességi időtartamon belül megújíthatja a közös kulcs kicserélési beállításait, és magasabb fokú átviteli biztonságot érhet el.

Fontos

  • Ha a "HTTPS kommunikáción kívül" beállításhoz az "Inaktív" érték van megadva, akkor a kódbeállítások helytelen konfigurálása esetén elveszhet a Web Image Monitor alkalmazáshoz való hozzáférés. Ennek megelőzése érdekében meghatározhatja az IPsec opciót a HTTPS átvitel kivételéhez az "Active" kiválasztásával. Amennyiben használni kívánja a HTTPS átvitelt, javasoljuk, hogy az "Inaktív" értéket válassza a "HTTPS kommunikáció kivételével" lehetőségnél, miután meggyőződött arról, hogy az IPsec megfelelően konfigurálva van. Amikor a "HTTPS kommunikáción kívül" beállításhoz az "Aktív" érték van megadva, akkor bár az IPsec nem célzott meg HTTPS adattovábbítást, a Web Image Monitor használhatatlanná válhat, amikor az IPsec a számítógép oldalról TCP-t céloz meg.

  • Ha IPsec konfigurációs problémák miatt nem tudja megnyitni a Web Image Monitor programot, tiltsa le az IPsec opciót a kezelőpanel Rendszerbeállítások menüjében, majd nyissa meg a Web Image Monitor alkalmazást.

  • Az IPsec titkosítási mód vezérlőpanelről való használatának részletes ismertetéséért lásd: "Interface Settings", Connecting the Machine/ System Settings című kézikönyv.

  • A rendszer nem alkalmazza az IPsec-et a DHCP-n, DNS-en vagy WINS-en keresztül fogadott adatokra.

  • Az IPsec-et IPv4-re a Windows XP SP2 vagy későbbi és a Windows Server 2003/2003 R2 támogatja. Az IPsec-et IPv4 és IPv6 esetén a Windows Vista/7, Windows Server 2008/2008 R2/2012, Mac OS X 10.4.8 és későbbi verzió, Red Hat Enterprise Linux WS 4.0 és a Solaris 10 támogatja. Azonban egyes beállítási elemek az operációs rendszertől függően nem biztos, hogy támogatottak. Ellenőrizze, hogy a megadott IPsec beállítások konzisztensek az operációs rendszer IPsec beállításaiva.