Fejléc átugrása
 

Elektronikus aláírással ellátott PDF-ek konfigurálása

Ez a készülék képes létrehozni elektronikus aláírással ellátott PDF-eket. Az elektronikus aláírással ellátott PDF-ek tanúsítják a PDF dokumentum feladóját, illetve a létrehozás dátumát és idejét. A módosítás elleni védelem is megoldott, mivel észlelhetők a módosított dokumentumok.

Elektronikus aláírással ellátott PDF-ek létrehozásához előbb válassza ki az aláírásnál használni kívánt tanúsítványt a létrehozott vagy telepített eszköztanúsítványok közül.

Eszköztanúsítványként használhat készülék által létrehozott önaláírt tanúsítványt vagy hitelesítő hatóság által kibocsátott tanúsítványt. Az eszköztanúsítvány létrehozásával és telepítésével kapcsolatos részleteket lásd: Kommunikációs útvonalak védelme eszköztanúsítvánnyal.

Fontos

  • Digitálisan aláírt PDF létrehozásához elősször meg kell adnia az [Adminisztrátor e-mail címe]-t a [Fájlátvitel] menüben, a [Rendszerbeállítások] alatt.

  • Digitálisan aláírt PDF létrehozásához a megadott adminisztrátori e-mail címnek meg kell egyeznie a [Rendszerbeállítások]-nál megadott "Adminisztrátor e-mail címe"-vel.

Válassza ki az aláírásokkal használni kívánt tanúsítványt.

1Lépjen be hálózati adminisztrátorként a Web Image Monitorból.

2Mutasson az [Eszközkezelés] pontra, majd kattintson a [Konfiguráció]ra.

3Kattintson az [Eszköztanúsítvány] opcióra a "Biztonság" alatt.

4A "PDF digitális aláírás" vagy "PDF/A digitális aláírás" részben a "Tanúsítvány" alatti legördülő menüből válassza ki az elektronikus aláíráshoz használandó tanúsítványt.

PDF digitális aláírás: Ez PDF/A-tól eltérő formátumokban csatolható a PDF-ekhez.

PDF/A digitális aláírás: Ez PDF/A formátumban csatolható a PDF-ekhez.

5Kattintson az [OK]-ra.

6A “Frissítés...” jelenik meg. Várjon 1-2 percet, majd kattintson az [OK] gombra.

Ha az előző képernyő nem jelenik meg újra az [OK] gomb megnyomása után, várjon egy kis ideig, majd kattintson a webböngésző frissítés gombjára.

7Jelentkezzen ki.

Megjegyzés

  • Ha a kiválasztott eszköztanúsítvány érvényessége lejár, a PDF-ekhez nem csatolható aláírás. Válasszon ki érvényes tanúsítványt.

  • Az aláíró algoritmus a készülék tanúsítványának digitális aláírásához, amely a PDF/A fájlokhoz csatolható: "sha1WithRSA-1024".