Fejléc átugrása
 

Felhasználói hitelesítés konfigurálása

A felhasználó hitelesítését a következő 5 típus szerint végezheti el: felhasználói kód hitelesítése, alapvető hitelesítés, Windows-hitelesítés, Integrált szerverhitelesítés és LDAP-hitelesítés. A felhasználói hitelesítéshez válasszon hitelesítési módszert a kezelőpanelen, majd végezze el a hitelesítéshez szükséges beállítást. A beállítások a hitelesítési módszertől függenek. Adja meg az adminisztrátori hitelesítést, majd a felhasználói hitelesítést.

Fontos

  • Ha a felhasználó hitelesítése merevlemez vagy hálózati problémák miatt nem engedélyezhető, akkor adminisztrátori hitelesítéssel kikapcsolható a felhasználói hitelesítés. Ez például akkor hasznos, ha a nyomtatót sürgősen használni kell.

  • Egyszerre csak egy hitelesítési módszer használható.

Felhasználói hitelesítés konfigurálási folyamata

Konfigurálási eljárás

Részletek

Adminisztrátori hitelesítés konfigurálása

Adminisztrátori jogosultságok

Adminisztrátorok regisztrálása és módosítása

Felhasználói hitelesítés konfigurálása

Adja meg a felhasználói hitelesítést.

5 típusú felhasználói hitelesítés érhető el:

Felhasználói hitelesítési módszerek

Típus

Részletek

Felhasználói kód hitelesítése

A hitelesítés nyolcjegyű felhasználói kódokkal történik. A hitelesítés a felhasználói kódokra történik meg, nem a felhasználókra.

A felhasználói kódot előzetesen regisztrálni kell a készülék címjegyzékébe.

Alapvető hitelesítés

A hitelesítés a készülék címjegyzéke segítségével történik.

A felhasználókat előzetesen regisztrálni kell a készülék címjegyzékébe.

A hitelesítés az egyes felhasználókra alkalmazható.

Windows hitelesítés

A hitelesítés a készülékkel egyanazon hálózaton található Windows-kiszolgáló tartományvezérlőjének segítségével történik.

A hitelesítés az egyes felhasználókra alkalmazható.

LDAP hitelesítés

A hitelesítés a készülékkel egyazon hálózaton található LDAP-kiszolgáló segítségével történik.

A hitelesítés az egyes felhasználókra alkalmazható.

Integrációs szerver hitelesítés

A hitelesítés a készülékkel egyazon hálózaton található külső hitelesítő kiszolgáló segítségével történik.

Ez olyan környezetet hoz létre, amelyben a hitelesítés kollektív módon vonatkozik a készülékek felhasználóira (például a többfunkciós nyomtatók és számítógépek felhasználóira) az egész hálózaton.

A hitelesítés az egyes felhasználókra alkalmazható.

Külső hitelesítő kiszolgáló létrehozásához olyan szoftver szükséges, amely tartalmazza a Hitelesítéskezelőt (pl. Remote Communication Gate S).

A felhasználó e-mail címének Windows, LDAP keresztüli beszerzése, vagy az integrációs szerver hitelesítése használható a küldő rögzített címeként („Feladó”), ha szkenner módban küld e-maileket, vagy amikor fogadott faxokat továbbít az azonosítóval való visszaélés elleni védelem érdekében.

Ha a felhasználói hitelesítési módszert félúton átváltják

  • A felhasználói kód (amely legfeljebb 8 számjegyből áll, és felhasználói kód alapú hitelesítésre szolgál) átirányítható, és bejelentkezési felhasználónévként is használható, még akkor is, ha a hitelesítés módja felhasználói kód alapú hitelesítésről alapvető hitelesítésre, Windows-hitelesítésre, LDAP-hitelesítésre vagy integrációs szerver alapú hitelesítésre váltott. Ebben az esetben a bejelentkezési jelszó értéke üres, mivel a felhasználói kód alapú hitelesítéshez nincs megadva jelszó.

  • Ha a hitelesítés külső hitelesítés módra (Windows-hitelesítésre, LDAP-hitelesítésre vagy integrációs szerver alapú hitelesítésre) vált, a hitelesítést nem lehet engedélyezni, kivéve ha a külső hitelesítő eszközre át lett irányítva a korábban regisztrált felhasználói kód. A felhasználói kódot azonban még akkor is eltárolja a készülék a címjegyzékében, ha hitelesítési hiba történik.

  • Biztonsági okokból azt javasoljuk, hogy amikor felhasználói kód alapú hitelesítésről más hitelesítési módra vált, törölje azokat a fiókadatokat, amelyeket nem kíván használni, vagy hozzon létre egy bejelentkezési jelszót. A fiókok törléséről további tudnivalókért lásd: "Deleting a Registered Name", Connecting the Machine/ System Settings. A jelszavak megváltoztatásával kapcsolatos részleteket lásd: Belépési felhasználónevek és jelszavak meghatározása.

Megjegyzés

  • A készülék bekapcsolása után előfordulhat, hogy a Felhasználói hitelesítés kezelése menü felhasználói hitelesítési elemeinek listájában nem jelennek meg a kiterjesztett funkciók. Ebben az esetben várjon egy kis ideig, majd nyissa meg ismét a Felhasználói hitelesítés kezelése menüt.

  • A Web Image Monitor által is meghatározható a felhasználói hitelesítés. Részletekért lásd a Web Image Monitor súgóját.