Als u problemen heeft met de bediening van het apparaat

Probleem

Oorzaken

Oplossing

Als het apparaat is ingeschakeld, wordt alleen het [Kopieerapparaat]-pictogram op het beginscherm weergegeven. (Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel)

Andere functies dan de kopieerfunctie zijn nog niet gereed.

Wacht nog even.

Het apparaat is net ingeschakeld en het scherm Gebruikersinstellingen wordt weergegeven, maar het menu Gebruikersinstellingen mist items.

Andere functies dan de kopieerfunctie zijn nog niet gereed. De tijd die daarvoor nodig is, verschilt per functie. Functies verschijnen in het menu Gebruikersinstellingen als ze klaar zijn voor gebruik.

Wacht nog even.

Het indicatielampje blijft branden en het apparaat gaat niet naar de slaapstand, ook al is de [Energiespaarstand]-knop ingedrukt.

In bepaalde gevallen gaat het apparaat niet over in de slaapstand wanneer de [Energiespaarstand]-knop wordt ingedrukt.

Controleer voordat u de [Energiespaarstand]-knop indrukt, dat de apparaatstatus niet voorkomt dat hij in de slaapstand overgaat. Voor meer informatie over de verschillende situaties die de slaapstand tegenhouden, raadpleegt u de handleiding Snel aan de slag.

Het display is uitgeschakeld.

Het apparaat staat in de slaapstand.

Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de toets [Energiespaarstand] of op de toets [Status controleren] om de slaapstand te sluiten.

Bij het gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op de toets [Status controleren] om de slaapstand uit te schakelen.

Er gebeurt niets wanneer op de knoppen [Status controleren] of [Energiespaarstand] wordt gedrukt.

De stroom is uitgeschakeld.

Zorg ervoor dat de hoofdstroomschakelaar is uitgeschakeld en schakel vervolgens de stroom weer in.

De stroom wordt automatisch uitgeschakeld.

De instelling voor de wekelijkse timer is ingesteld op [Hoofdstroom uit].

Wijzig de instelling voor de wekelijkse timer. Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor informatie over de instelling van de wekelijkse timer.

Het invoerscherm voor de gebruikerscode wordt weergegeven.

Met Gebruikerscodeverificatie worden er beperkingen voor de gebruikers ingesteld.

Raadpleeg Snel aan de slag voor informatie over hoe u zich aanmeldt wanneer verificatie van de gebruikerscode geactiveerd is.

Het verificatiescherm verschijnt.

Basisverificatie, Windows-verificatie, LDAP-verificatie of Integratieserver-verificatie wordt ingesteld.

Voer uw log-in gebruikersnaam en uw gebruikerswachtwoord in. Raadpleeg Snel aan de slag voor informatie over het scherm Verificatie.

Ook als het vastgelopen papier is verwijderd, blijft de foutmelding staan.

Er zit nog steeds papier vast in de lade.

Verwijder het vastgelopen papier door de procedures te volgen die op het bedieningspaneel worden weergegeven. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

Er wordt een foutmelding weergegeven, zelfs wanneer de aangegeven klep is gesloten.

Eén of meerdere kleppen staan open, maar dit wordt niet aangegeven.

Sluit alle kleppen van het apparaat.

Afbeeldingen van het origineel worden op de achterkant van het papier afgedrukt.

U heeft wellicht het papier niet correct geplaatst.

Plaats het papier op de juiste wijze. Voor meer informatie over het bijvullen van papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Het gebruik van gekreukt papier veroorzaakt vaak papierstoringen, vlekkerige papierranden of verschoven posities bij het nieten of afdrukken van meerdere exemplaren.

• Strijk het gekrulde papier plat met uw handen.

• Plaats het papier ondersteboven, zodat de omgekrulde randen naar beneden liggen. Voor meer informatie over aanbevolen papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

• Leg gesneden papier op een glad oppervlak en laat het niet tegen een muur leunen. Dit is om te voorkomen dat het papier gaat krullen. Voor meer informatie over het juist bewaren van papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Wellicht is de zij- of eindafscheider van de lade niet juist ingesteld.

• Verwijder het vastgelopen papier. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

• Controleer of de zij- en eindafscheidingen correct zijn ingesteld. Voor meer informatie over het instellen van de zij- en eindafscheidingen, raadpleegt u Papierspecificaties en papier bijvullen.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Er is papier van een formaat geplaatst dat niet herkend kon worden.

• Verwijder het vastgelopen papier. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

• Als u een papierformaat heeft geplaatst dat niet automatisch wordt geselecteerd, dient u het papierformaat met het bedieningspaneel op te geven. Raadpleeg Papierspecificaties en papier bijvullen voor meer informatie over het instellen van het papierformaat op het bedieningspaneel.

Er treden geregeld papierstoringen op.

Er zit een vreemd voorwerp in de lade van de finsher.

• Verwijder het vastgelopen papier. Voor informatie over het verwijderen van vastgelopen papier raadpleegt u Vastgelopen papier verwijderen.

• Plaats niets op de lade van de finisher.

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

U hebt een papierlade geselecteerd die niet is ingesteld voor dubbelzijdig afdrukken.

Wijzig de instelling voor "Duplex toepassen" in [Systeeminstellingen] om dubbelzijdig afdrukken te activeren voor de papierlade. Raadpleeg Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie over de instelling "Duplex toepassen".

Kan niet in duplexmodus afdrukken.

U hebt een papiertype geselecteerd dat niet gebruikt kan worden om dubbelzijdig mee af te drukken.

Selecteer in [Systeeminstellingen] een papiertype dat gebruikt kan worden voor dubbelzijdig afdrukken. Raadpleeg Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie over de instelling "Papiertype".

Het papier is niet netjes uitgelijnd als het op de interne staffellade wordt afgeleverd.

De papierpers die aan de papieruitvoersleuf van de interne staffellade is bevestigd, is gericht op de achterkant of de voorkant van de lade.

Pas de papierpers zo aan dat deze in dezelfde richting wijst als het papier dat wordt uitgevoerd.

Er vond een fout plaats toen het Adresboek gewijzigd werd vanaf het display of Web Image Monitor.

Het Adresboek kan niet gewijzigd worden wanner er meerdere opgeslagen documenten gewist worden.

Wacht even en probeer het dan nogmaals.

Het adresboek kan niet via het display worden gewijzigd.

Het adresboek kan niet gewijzigd worden als er tegelijkertijd een back-up wordt gemaakt vanuit Web Image Monitor of andere hulpprogramma's die op de computer draaien.

• Wacht tot de back-up van het adresboek is voltooid en probeer het adresboek dan opnieuw te wijzigen.

• Als er een SC997-fout optreedt, druk dan op [Afsluiten].

Kan Web Image Monitor niet gebruiken om documenten af te drukken die op de Document Server staan opgeslagen.

Indien er een beperking voor het afdrukvolume is ingesteld, kunnen gebruikers niet over hun volumelimiet heen gaan en doorgaan met afdrukken. Afdruktaken die geselecteerd zijn door gebruikers die hun afdrukvolumelimiet hebben bereikt, worden geannuleerd.

• Raadpleeg de Veiligheidsinformatie voor meer informatie over het opgeven van afdrukvolumelimieten.

• Als u de status van een afdruktaak wilt bekijken, ga dan naar [Taakhistorie afdrukken]. In Web Image Monitor klikt u op [Taak] in het menu [Status/Informatie]. Klik vervolgens op [Taakhistorie afdrukken] in "Document Server".

De functie functioneert niet of kan niet worden gebruikt.

Als u een taak niet kunt uitvoeren, wordt het apparaat wellicht door een andere taak opgehouden.

Wacht tot de huidige taak is voltooid voordat u het opnieuw probeert.

Zie Functies kunnen niet tegelijkertijd worden uitgevoerd voor meer informatie over functiecompatibiliteit.

De functie functioneert niet of kan niet worden gebruikt.

De functie kan niet worden uitgevoerd als er tegelijkertijd een back-up van het adresboek wordt gemaakt vanuit Web Image Monitor of andere hulpprogramma's die op de computer draaien.

Wacht even. Als de back-up van het adresboek is voltooid, wordt de functie opnieuw uitgevoerd.

Papier is gebogen.

Papier kan gebogen zijn wanneer deze uit de Finisher bovenuitvoer is geworpen.

Wijzig de uitvoerlade naar de finisher staffellade.

Opmerking

• Als u geen kopieën kunt maken vanwege het papiertype, papierformaat of papiercapaciteitsproblemen, gebruik dan het aanbevolen papier. Voor meer informatie over het aanbevolen papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.