Opmerkingen over het configureren van de nietfunctie

Als het aantal pagina's van een document hoger is dan het maximale aantal pagina's dat samengeniet kan worden, niet het apparaat het maximale aantal pagina's samen en wordt de rest van de pagina's apart samengeniet. Voor informatie over het instellen van het apparaat zodat er niet automatisch geniet wordt als het aantal pagina's hoger is dan het maximaal aantal pagina's dat samengeniet kan worden, raadpleegt u uw onderhoudsvertegenwoordiger. Voor het aantal pagina's dat samengeniet kan worden, raadpleegt u de handleiding Onderhoud en Specificaties.

Situaties waarbij nieten wordt geannuleerd of de taak wordt gereset

Nieten kan in de volgende gevallen worden geannuleerd of een taak kan worden gereset:

• Er wordt niet voldaan aan de sorteervereisten.

• De finisher die de nietfunctie ondersteund niet is geïnstalleerd.

• Er zijn andere posities gespecificeerd dan de ingestelde posities voor nieten.

• De dubbelzijdige afdrukrichting en de nietpositie komen niet overeen.

• De nietfunctie kan niet gebruikt worden voor het geselecteerde papierformaat of -type.

• Papierformaten die niet gecombineerd kunnen worden, worden aangegeven voor het afdrukken.

• Het apparaat is een rapport aan het afdrukken.

• De handinvoer wordt opgegeven als bronlade.

• De afdrukrichting in de modus Briefhoofd en de nietpositie komen niet overeen.

• [Driver/Opdracht] wordt geselecteerd bij de [Lade-instelling prioriteit] voor de opgegeven bronlade.

• De perforeerfunctie is opgegeven.

• Tussenbladen worden gespecificeerd.

Opmerking

• Wanneer het informatiepictogram (Pictogram illustratie) naast de lijst "Nieten:" wordt weergegeven, kunt u de nietfunctie niet opgeven. Klik op het informatiepictogram (Pictogram illustratie) om te controleren waarom de functie nieten niet beschikbaar is.

• Als de nietjes op zijn en [Automatisch doorgaan] is uitgeschakeld, dan verschijnt er een foutmelding. Annuleer de nietfunctie in de foutmelding om door te gaan met afdrukken.

• Als Nieten of Gestaffeld sorteren is geselecteerd en er een optionele finisher is geïnstalleerd, wordt het papier uitgevoerd naar de staffellade van de finisher, ongeacht de instelling.

• Als u geen nietinstellingen kunt invoeren, zelfs wanneer de finisher geïnstalleerd is, is het mogelijk dat de opties niet correct zijn ingesteld in het printerstuurprogramma. Zie de "Installatiehandleiding stuurprogramma" om de optie-instellingen voor het printerstuurprogramma te corrigeren.

• Als Briefhoofd gebruikt wordt, is nieten niet mogelijk op de aangegeven positie.

• Als dubbelzijdig afdrukken is geselecteerd, stelt u de nietposities in op de bindrichting.

• Afhankelijk van de software die u gebruikt, worden de afdrukinstellingen mogelijk niet opgeslagen en is het resultaat soms niet naar verwachting.

• Als Nieten in het stuurprogramma is opgegeven, controleer dan of [Sorteren (applicatie)] niet is geselecteerd. Het is mogelijk dat de uitvoer niet naar wens is. Geef [Sorteren (printer)] op als u het document afdrukt.

• Als het afdrukken weer begint nadat u vastgelopen papier verwijderd hebt, kan de afdrukpositie anders zijn, afhankelijk van de plek van de papierstoring.

• Als er een papierstoring optreedt in een optionele finisher, wordt de afdruktaak hervat vanaf de eerste pagina van de afdruktaak of vanaf de pagina waar de papierstoring is opgetreden.

• Als de papierstoring optreedt in het apparaat, wordt de afdruktaak hervat vanaf de pagina die op het moment van de papierstoring wordt afgedrukt.