Gebruik het commando “access” om de toegangscontrole te bekijken en te configureren. U kunt ook twee of meer toegangsbereiken opgeven.

Instellingen bekijken

msh> access

IPv4-configuratiescherm

msh> access "ID" range

IPv6-configuratiescherm

msh> access "ID" range6

Configuratiescherm van IPv6-toegangsmask

msh> access "ID" mask6

IPv4-configuratie

msh> access "ID" range "start-address end-address"

Als u bijvoorbeeld toegankelijke IPv4-adressen tussen 192.168.0.10 en 192.168.0.20 wilt opgeven, typt u:

msh> access 1 range 192.168.0.10 192.168.0.20

IPv6-configuratie

msh> access "ID" range6 "start-address end-address"

Als u bijvoorbeeld toegankelijke IPv6-adressen tussen 2001:DB8::100 en 2001:DB8::200 wilt opgeven, typt u:

msh> access 1 range6 2001:DB8::100 2001:DB8::200

Configuratie van IPv6-toegangsmask

msh> access "ID" mask6 "base-address prefixlen"

Als u bijvoorbeeld toegankelijke IPv6-adressen tot 2001:DB8::/32 wilt opgeven, typt u:

msh> access 1 mask6 2001:DB8:: 32

Initialisatie toegangscontrole

msh> access flush

• Gebruik het commando “flush” om de standaardinstellingen te herstellen, zodat alle toegangsbereiken "0.0.0.0" worden voor IPv4 en "::" voor IPv6.

Opmerking

• U kunt elke IPv6-vermelding opgeven door een bereik of een masker in te voeren. Voor de parameter bereik, selecteer "startadres eindadres". Voor de parameter masker, selecteer "basisadres prefixlen".

• Het toegangsbereik beperkt de toegang tot het apparaat door computers op basis van het IP-adres. Als u het afdrukken niet hoeft te beperken, voer dan de instelling "0.0.0.0" in voor IPv4 en "::" voor IPv6.

• Een geldig bereik loopt van laag (startadres) naar hoog (eindadres).

• Voor IPv4 en IPv6 kunt u een ID-nummer tussen 1 en 5 selecteren.

• IPv6 kan het bereik en het masker voor elk toegangsbereik registreren en selecteren.

• Er kunnen IPv6-masker bereiken tussen 1 en 128 worden geselecteerd.

• Er kunnen maximaal vijf toegangsbereiken worden opgegeven. De invoer is ongeldig als het doelnummer wordt weggelaten.

• U kunt geen afdruktaken verzenden en geen toegang verkrijgen tot Web Image Monitor vanaf een beperkt IP-adres.