Een opgeslagen bestand verzenden

Faxdocumenten kunt u opslaan en beheren in de documentserver.

Opslaan in de documentserver biedt de volgende mogelijkheden:

U kunt meerdere documenten als één document afdrukken en verzenden of tegelijkertijd met gescande originelen verzenden.

Illustratie van opslaan van document

Belangrijk

• Bij een storing op de harde schijf van het apparaat kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in het apparaat verloren gaan. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die het gevolg is van gegevensverlies.

De documentserver kan documenten van verschillende functies opslaan.

U kunt alleen documenten verzenden die zijn opgeslagen met de faxfunctie van de documentserver. U kunt geen documenten verzenden die opgeslagen zijn in de documentserver met de kopieer-, printer- of scannerfuncties.

Opmerking

• Opgeslagen documenten worden zelfs niet verwijderd als er een stroomstoring is of als de hoofdstroomschakelaar is uitgeschakeld.

• U kunt instellen of het apparaat na een bepaald aantal dagen automatisch documenten van de documentserver moet verwijderen. U kunt deze instelling wijzigen met [Aut. best.verw. in documentserver] onder [Systeeminstellingen]. Zie de handleiding Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• Als u gebruikersparameter (schakelaar 24, bit 2) in het menu Faxeigenschappen instelt op "Ja", kunt u de bestanden die in de Document server zijn opgeslagen behouden, ongeacht de instelling van [Aut. best.verw. in Document server]. Voor meer informatie, zie Parameterinstellingen.

• Documenten in de documentserver kunnen worden verzonden, afgedrukt, verwijderd of op de computer gedownload en de informatie ervan kan worden gewijzigd met behulp van de Web Image Monitor. Zie Kopiëren / Documentserver voor meer informatie over het downloaden van documenten.

• Voor de maximum waarden van de volgende items, zie Maximumwaarden:

• Aantal documenten dat u kunt opslaan in de documentserver met de faxfunctie

• Aantal pagina's per document dat u kunt opslaan in de documentserver

• Aantal pagina's dat u kunt opslaan in de documentserver (in totaal - kopieerfunctie, faxfunctie, printerfunctie en scannerfunctie)