Vastgelopen nietjes verwijderen

Als er zich een nietjesstoring voordoet, verwijdert u het vastgelopen nietje aan de hand van de aanwijzingen op het scherm. Dit gedeelte beschrijft hoe u vastgelopen nietjes verwijdert wanneer er geen aanwijzingen worden weergegeven op het scherm.

VOORZICHTIG

• Zit niet aan de lade van de boekjes finisher wanneer u vastgelopen papier verwijdert of de nieteenheid van de finisher eruit of erin duwt. Anders kunt u uw vingers verwonden of raken ze bekneld.

Belangrijk

• Door gekruld papier kunnen nietjes vast komen te zitten. Om dit te voorkomen, kunt u het papier andersom neerleggen in de lade.

• Wanneer de finisher is geïnstalleerd, kan het gebeuren dat, nadat u de vastgelopen nietjes heeft verwijderd, er bij de eerste pogingen om te nieten geen nietjes uit het apparaat komen. Als er een nietjesstoring bij rughechting plaatsvindt, zal de nietmachine niet nieten nadat de vastgelopen nietjes verwijderd zijn.

Opmerking

• Verwijder de vastgelopen nietjes volgens het type finisher. Controleer het type als u niet zeker weet welk type u heeft. Zie de handleiding Snel aan de slag voor meer informatie over het soort finisher.