Als u niet kunt afdrukken

Oorzaken

Oplossing

Het apparaat staat uit.

Voor meer informatie over het inschakelen van de stroom, raadpleegt u Snel aan de slag.

De oorzaak wordt weergegeven op het scherm van het bedieningspaneel.

Controleer de foutmelding of de status van de waarschuwing op het display en onderneem de vereiste actie. Zie Weergegeven berichten bij gebruik van de printerfunctie voor meer informatie over oplossingen.

De interfacekabel is niet correct aangesloten.

Voor meer informatie over het correct aansluiten van interfacekabels, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Er is geen juiste interfacekabel gebruikt.

Het type interfacekabel dat u moet gebruiken, is afhankelijk van de computer die u gebruikt. Zorg dat u de juiste interfacekabel gebruikt. Als de kabel is beschadigd of versleten is, moet u deze vervangen. Voor meer informatie over interfacekabels, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

De interfacekabel is aangesloten nadat de stroom is ingeschakeld.

Sluit de interfacekabel aan voordat de stroom wordt ingeschakeld.

Als het apparaat gebruik maakt van een draadloos LAN, dan kunnen afdrukstoringen ontstaan door een zwak draadloos signaal.

Controleer de radiosignaalstatus van het draadloos LAN in [Systeeminstellingen]. Als de signaalkwaliteit onvoldoende is, verplaatst u het apparaat naar een locatie waar geen radiogolven zijn die mogelijk interferentie veroorzaken, of u verwijdert deze objecten die dit veroorzaken.

U kunt de signaalstatus alleen controleren als u een draadloos LAN in de infrastructuurmodus gebruikt. Voor meer informatie over de radiosignaalstatus van het draadloos LAN, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Als het apparaat gebruik maakt van een Bluetooth-eenheid, dan kunnen afdrukstoringen ontstaan door een zwak draadloos signaal.

Probeer het volgende:

• Controleer of er geen obstakels zijn tussen de computer, het apparaat en andere apparaten.

• Verander de plaats van de computer.

• Verander de plaats van het apparaat.

De Bluetooth-eenheid is niet goed geïnstalleerd.

• Controleer of de Bluetooth-interface juist geïnstalleerd is.

• Druk de "Configuratiepagina" af en controleer of Bluetooth juist herkend is. Voor meer informatie over het afdrukken van de configuratiepagina, zie Afdrukken.

Wanneer er een magnetron of een wireless LAN-toegangspunt in de buurt van het apparaat staat,

kunnen radiogolven de Bluetooth-communicatie verstoren.

Schakel de magnetron en het wireless LAN-toegangspunt uit en probeer opnieuw af te drukken. Als het afdrukken lukt, verplaatst u de apparaten naar een plaats waar ze niet storen.

Als het apparaat een interface-eenheid met draadloos LAN (IEEE 802.11b/g/n) of Bluetooth gebruikt, kunnen de radiogolven de draadloze communicatie verstoren. Dit probleem kan optreden als een magnetron, draadloze telefoon, machine of een wetenschappelijk of medisch instrument in de buurt van het apparaat hetzelfde frequentiebereik gebruikt.

Schakel andere apparaten of instrumenten uit die hetzelfde frequentiebereik gebruiken, en probeer opnieuw af te drukken. Als het afdrukken lukt, verplaatst u de apparaten naar een plaats waar ze niet storen.

Als het apparaat gebruik maakt van een draadloos LAN, dan zijn de SSID-instellingen onjuist.

Controleer op het display van het apparaat of de SSID juist is ingesteld. Voor meer informatie over de SSID-instelling, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Als het apparaat gebruik maakt van een draadloos LAN, dan kan het MAC-adres van de ontvanger communicatie met het toegangspunt in de weg staan.

Controleer de toegangspuntinstellingen als u zich in de infrastructuurmodus bevindt. Afhankelijk van het toegangspunt kan het zijn dat toegang door een MAC-adres beperkt kan zijn. Controleer ook of er geen problemen zijn met verzending tussen het toegangspunt en clients met een normale verbinding, en tussen het toegangspunt en clients met een draadloze verbinding.

De log-in gebruikersnaam, het log-in wachtwoord of de coderingssleutel voor het stuurprogramma is ongeldig.

Controleer de ingevoerde log-in gebruikersnaam, het log-in wachtwoord of de coderingssleutel voor het stuurprogramma.

Geavanceerde codering is ingesteld tijdens gebruik van de uitgebreide beveiligingsfunctie.

Controleer de instellingen van de uitgebreide beveiligingsfunctie. Voor meer informatie over de instellingen voor de uitgebreide beveiligingsfunctie raadpleegt u de Veiligheidshandleiding.

Er kan een mechanische fout zijn opgetreden.

Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger.

De verzendingsmodus is niet correct geconfigureerd bij het gebruik van een draadloze LAN in de ad-hocmodus.

• Schakel de stroom uit en weer in. Voor meer informatie over het aan- en uitzetten van de stroom, raadpleegt u Snel aan de slag.

• Wijzig [Communicatiemodus] onder [Systeeminstellingen] in [802.11 Ad hoc modus] en selecteer vervolgens [Uit] voor [Beveiligingsmethode]. Voor meer informatie over de communicatiemodus, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

Als de Data In indicator niet brandt of knippert nadat het afdrukken is gestart, dan zijn er geen gegevens naar het apparaat verzonden.

• Wanneer er een kabel wordt gebruikt om de computer rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten, controleer dan of de printpoorten correct zijn geconfigureerd.

• Wanneer er een computer op het netwerk is aangesloten, informeer bij uw beheerder dan naar de netwerkverbinding van de computer.

Als het afdrukken niet begint, neem dan contact op met uw servicevertegenwoordiger.