Met de opdracht "snmp" kunt u de SNMP configuratie-instellingen, zoals de communitynaam, weergeven en bewerken.

Instellingen bekijken

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid is geïnstalleerd.

msh> snmp

• Standaardinstelling 1 voor toegang luidt als volgt:

Communitynaam: public

IPv4-adres:0.0.0.0

IPv6-adres:::

IPX-adres:00000000:000000000000

Toegangstype: Alleen-lezen

Effectief protocol:IPv4/IPv6/IPX

• Standaardinstelling 2 voor toegang luidt als volgt:

Communitynaam: admin

IPv4-adres:0.0.0.0

IPv6-adres:::

IPX-adres:00000000:000000000000

Toegangstype: lezen-schrijven

Effectief protocol:IPv4/IPv6/IPX

• Als "-p" wordt toegevoegd, kunt u de instellingen een voor een bekijken.

• Als u de huidige gebruikersgroep wilt weergeven, moet u het registratienummer opgeven.

Display

msh> snmp ?

De communitynaam configureren

msh> snmp "number" name "community_name"

• U kunt SNMP-toegangsinstellingen configureren (1 tot 10).

• Er kan geen toegang worden verkregen tot de printer via SmartDeviceMonitor for Admin of SmartDeviceMonitor for Client indien “public” niet is geregistreerd in de cijfers 1-10. Gebruik, bij het wijzigen van de groepsnaam, SmartDeviceMonitor for Admin en de SNMP Setup-toepassing om deze op de printerinstellingen af te stemmen.

• U kunt een naam van maximaal 15 tekens opgeven voor de gebruikersgroep.

Communitynaam verwijderen

msh> snmp "number" clear name

Toegangstype configureren

msh> snmp "number" type "access_type"

Toegangstype

Toegangsrechten

nee

niet toegankelijk

lezen

alleen lezen

schrijven

lezen en schrijven

trap

gebruiker ontvangt trap-berichten

Protocolconfiguratie

Gebruik het volgende commando om de protocols op "actief" of "inactief" in te stellen. Als u een protocol op "inactief" zet, worden alle toegangsinstellingen voor dat protocol uitgeschakeld.

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid is geïnstalleerd.

msh> snmp {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Geef "ipv4" op voor IPv4, "ipv6" voor IPv6 of "ipx" voor IPX/SPX.

• {on} betekent "actief" en {off} betekent "inactief".

• Het is niet mogelijk om alle protocollen gelijktijdig uit te schakelen.

Protocollen configureren voor elk registratienummer

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid geïnstalleerd is.

msh> snmp "number" active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

• Om het protocol van de toegangsinstellingen te wijzigen, gebruikt u het volgende commando. Wanneer u echter een protocol heeft uitgeschakeld met bovenstaand commando, is het niet mogelijk om het hier te activeren.

Toegang configureren

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid geïnstalleerd is.

msh> snmp "number" {ipv4|ipv6|ipx} "address"

• U kunt een hostadres configureren conform het gebruikte protocol.

• De netwerkinterfacekaart aanvaardt enkel verzoeken van hosts met IPv4-, IPv6- en IPX-adressen met toegangstypes "alleen lezen" of "lezen-schrijven". Voer "0" in om ervoor te zorgen dat de netwerkinterfacekaart verzoeken aanvaardt van alle hosts, zonder dat een bepaald type toegang vereist is.

• Voer een hostadres in om informatie van het "trap"-toegangstype te bezorgen.

• Om IPv4 of IPv6 op te geven, voert u "ipv4" of "ipv6" in gevolgd door een spatie en vervolgens het IPv4- of IPv6-adres.

• Om IPX/SPX op te geven, voert u "ipx" in gevolgd door een spatie, het IPX-adres gevolgd door een decimaal, en vervolgens het MAC-adres van de netwerkinterfacekaart.

sysLocation configureren

msh> snmp location "character string"

sysLocation verwijderen

msh> snmp clear location

sysContact instellen

msh> snmp contact "character string"

sysContact verwijderen

msh> snmp clear contact

SNMP v1V2-functie configureren

msh> snmp v1v2 {on|off}

SNMP v3-functie configureren

msh> snmp v3 {on|off}

• Geef "on" op om deze functie te activeren en "off" om deze uit te schakelen.

SNMP TRAP configureren

msh> snmp trap {v1|v2|v3} {on|off}

• Geef "on" op om deze functie te activeren en "off" om deze uit te schakelen.

Configuratiebevoegdheid instellen (op afstand)

msh> snmp remote {on|off}

• Voer "on" in om SNMP v1v2-instelling in te schakelen en "off" om deze instelling uit te schakelen.

SNMP v3 TRAP-configuratie weergeven

msh> snmp v3trap

msh> snmp v3trap [1-5]

• Als u een nummer tussen 1 en 5 opgeeft, worden alleen de instellingen voor dat nummer weergegeven.

Een verzendadres voor SNMP v3 TRAP configureren

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid geïnstalleerd is.

msh> snmp v3trap [1-5] {ipv4|ipv6|ipx} "address"

Een verzendprotocol voor SNMP v3 TRAP configureren

"IPX" wordt alleen weergegeven als er een optionele NetWare-eenheid geïnstalleerd is.

msh> snmp v3trap [1-5] active {ipv4|ipv6|ipx} {on|off}

Een gebruikersaccount voor SNMP v3 TRAP configureren

msh> snmp v3trap [1-5] account "account_name"

• Geef een accountnaam op. U kunt maximaal 32 alfanumerieke tekens gebruiken.

Een SNMP v3 TRAP-gebruikersaccount verwijderen

msh> snmp v3trap [1-5] clear account

Een SNMP v3-verificatiealgoritme configureren

msh> snmp v3auth algo {md5|sha1}

Een coderingsalgoritme voor SNMP v3 configureren

msh> snmp v3priv algo des/aes

SNMP v3-codering configureren

msh> snmp v3priv mode {auto|on}

• Stel "auto" in bij de configuratie van de automatische codering.

• Als u "on" selecteert, wordt communicatie via platte tekst onmogelijk: alleen gecodeerde communicatie is mogelijk.

Opmerking

• "Gecodeerde communicatie" betekent dat een gecodeerd wachtwoord op het apparaat wordt ingesteld.

• Om SNMP Setup Tool te gebruiken, moet u eerst SmartDeviceMonitor for Admin downloaden van de website van de producent en installeren op uw computer. Neem contact op met uw dealer voor informatie over het downloaden van SmartDeviceMonitor for Admin.