Gebruik de opdracht “bonjour” om instellingen met betrekking tot bonjour weer te geven.

Instellingen bekijken

De Bonjour-instellingen worden weergegeven.

msh> bonjour

Instellen van de Bonjour-service naam

U kunt de Bonjour-servicenaam instellen.

msh> bonjour cname "computer name"

• U kunt een computernaam opgeven van maximaal 63 alfanumerieke tekens.

• Als u geen tekenreeks opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

Instellen van locatiegegevens van de Bonjour-installatie

U kunt informatie opgeven over de locatie waar de printer is geïnstalleerd.

msh> bonjour location "location"

• De informatie over de plaats kan met maximum 32 alfanumerieke tekens worden ingevoerd.

• Als u geen tekenreeks opgeeft, wordt de huidige instelling weergegeven.

De prioriteitsvolgorde voor alle protocollen instellen

• msh> bonjour diprint [0-99]

• msh> bonjour lpr [0-99]

• msh> bonjour ipp [0-99]

U kunt de prioriteitsvolgorde opgeven voor "diprint", "lpr" en "ipp". Hoe lager het nummer hoe hoger de prioriteit.

IP TTL-instelling

msh> bonjour ipttl [1-255]

U kunt de IP TTL (het aantal routers dat een pakket kan passeren) opgeven.

• De standaardinstelling is 255.

De computernaam en de locatiegegevens opnieuw instellen

U kunt de computernaam en de locatiegegevens opnieuw instellen.

msh> bonjour clear {cname|location}

• cname: Herstel de de computernaam. De standaardcomputernaam wordt weergegeven wanneer de computer opnieuw wordt gestart.

• location: Herstel de locatiegegevens. De vorige locatiegegevens worden verwijderd.

Interface-configuratie

msh> bonjour linklocal "interface_name"

• Als u geen interface opgeeft, wordt automatisch de ethernet-interface geselecteerd.

• Als er vele typen interfaces zijn geïnstalleerd, configureert u de interface die communiceert met het link-local-adres.

• Wlan kan alleen worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interface

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

Afdrukken via IPP-SSL instellen

msh> bonjour ippport {ipp|ssl}

• Als afdrukken via IPP-SSL is ingesteld op {ssl}, wordt 443 gebruikt als IPP-poortnummer en kan afdrukken via IPP-SSL plaatsvinden met betere beveiliging.

• Als afdrukken via IPP-SSL is ingesteld op {ipp}, wordt 631 gebruikt als IPP-poortnummer. Poort 631 is de poort voor normaal afdrukken via IPP.