Aansluiten op de gigabit ethernetinterface (type 3, 4 en 5) (voornamelijk Europa en Azië)

In dit gedeelte vindt u uitleg over hoe u de Ethernet-interfacekabel op de Gigabit Ethernet-poort aansluit.

Als u een Ethernet-interfacekabel gebruikt die 1000BASE-T ondersteunt, stelt u [Ethernet snelheid] op [Autom. select: 1Gbps inschak] in [Interface instellingen] in [Systeeminstellingen] in.

VOORZICHTIG

• Om RF-interferentie te voorkomen, moet er een ethernet-interfacekabel met ferrietkern gebruikt worden.

• Goed afgeschermde en geaarde kabels en aansluitingen moeten voor aansluitingen met een hostcomputer (en/of randapparatuur) worden gebruikt om in overeenstemming te zijn met de uitstootlimiet.

Belangrijk

• Als de hoofdstroomschakelaar ingeschakeld is, schakel deze dan uit.

• Gebruik de volgende Ethernetkabels.

• Bij gebruik van 100BASE-TX/10BASE-T:

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5 of hoger

• Bij gebruik van 1000BASE-T:

Unshielded Twisted Pair-kabel (UTP) of Shielded Twisted Pair-kabel (STP) en Categorie type 5e of hoger

1Maak een lus op 11 cm (1) vanaf het uiteinde van de Ethernetkabel. Bevestig de meegeleverde ferrietkern op de lussen zoals is afgebeeld.

Afbeelding van een Ethernetkabel met ferrietkern

2Zorg ervoor dat de hoofdstroomschakelaar van het apparaat uit staat.

3Sluit de Ethernet-interfacekabel aan op de gigabit Ethernet-poort.

Afbeelding van het aansluiten van de ethernetkabel

4Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-interfacekabel aan op een aansluitapparaat van het netwerk, bijvoorbeeld een hub.

5Schakel de hoofdschakelaar van het apparaat in.

Afbeelding van een Gigabit Ethernet-poort (illustratie met nummers en benoemingen)

1. Indicatielampje (oranje)

Als 100BASE-TX in bedrijf is, licht de LED oranje op.

2. Indicatielampje (groen)

Als 10BASE-T in bedrijf is, licht de LED groen op.

3. Indicatielampjes (zowel oranje als groen)

Beide LED-lampjes gaan branden wanneer 1000BASE-T in gebruik is.

Opmerking

• Voor meer informatie over het inschakelen van de hoofdschakelaar, zie de handleiding Snel aan de slag.

• Voor meer informatie over het installeren van het stuurprogramma van de printer, zie Installatiehandleiding stuurprogramma.