Koptekst overslaan
 

Boekje/Tijdschrift

Hiermee worden twee of meer originelen in paginavolgorde gekopieerd.

Belangrijk

  • Deze functie kunt u niet in combinatie met de handinvoer gebruiken.

Er zijn twee varianten van de opties Boekje/Tijdschrift.

Boekje

Met deze functie kopieert u vier enkelzijdige originelen of twee dubbelzijdige originelen in de juiste paginavolgorde voor een gevouwen boekje. Het apparaat selecteert een reproductieverhouding tussen 25% en 400% op basis van het formaat van het origineel en het papier. Als de richting van de originelen afwijkt van die van het kopieerpapier, draait het apparaat de afbeelding automatisch 90 graden om een goede kopie te kunnen maken. Om boekjes te maken die in paginavolgorde zijn, vouw dan ieder vel doormidden en stapel deze gevouwen vellen op.

Afbeelding van boekje

Tijdschrift

Met deze functie kopieert u twee of meer enkel- of dubbelzijdige originelen in de juiste paginavolgorde voor vouwen of stapelen. Het apparaat selecteert een reproductieverhouding tussen 25% en 400% op basis van het formaat van het origineel en het papier. Als de richting van de originelen afwijkt van die van het kopieerpapier, draait het apparaat de afbeelding automatisch 90 graden om een goede kopie te kunnen maken. Om een tijdschrift in paginavolgorde te maken, moet u de vellen doormidden vouwen.

Afbeelding van tijdschrift

De functie Combineren gebruiken in combinatie met de boekbindfuncties

Door de functie Combineren te gebruiken in combinatie met de functie Boekje of Tijdschrift, kunt u een boekje maken met twee of meer pagina's van het origineel op één pagina. U kunt maximaal 32 pagina's op één vel papier afdrukken.

  • Dubbelzijdige originelen combineren op één pagina van een boekje

    Afbeelding van boekje

  • Dubbelzijdige originelen combineren op één pagina van een tijdschrift

    Afbeelding van tijdschrift

1Druk op [Duplex/combi./reeks].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Druk op [Boek].

3Selecteer [1-zijdig] of [2-zijdig] bij [Origineel:].

Schermafbeelding bedieningspaneel

4Selecteer [Boekje] of [Tijdschrift].

5Selecteer het aantal originelen dat u op één pagina wilt combineren.

6Druk op [OK].

7Selecteer het papierformaat.

Opmerking

  • Wanneer de berekende reproductieverhouding lager is dan de minimale reproductieverhouding, wordt de berekende reproductieverhouding aangepast aan de minimumverhouding. In dit geval worden bij sommige reproductieverhoudingen delen van de afbeelding mogelijk niet gekopieerd.

  • Originelen met verschillende formaten en richtingen kunnen niet worden gekopieerd.

  • Als er minder originelen zijn dan het aantal dat is opgegeven om te worden gecombineerd, worden de pagina's van de ontbrekende originelen blanco afgedrukt.

  • Nadat de originelen zijn gescand, kan het kopiëren enige tijd in beslag nemen.

  • Wanneer de booklet finisher is geïnstalleerd en u Nieten: Midden selecteert in de modus Tijdschrift, wordt het papier in het midden geniet en wordt het gevouwen afgeleverd.

  • Als u [2-zijdig] voor de originelen hebt geselecteerd, kunt u de richting veranderen. Voor meer informatie, zie De richting van het origineel en de kopie instellen.

  • U kunt de standaardinstelling wijzigen onder [Richting: Boekje, Tijdschrift] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Bewerken.