Gebruikers en toegangsrechten toewijzen voor opgeslagen documenten

Dit kan worden ingesteld door de eigenaar.

Geef voor elk opgeslagen document de gebruikers en hun toegangsrechten op. Hierdoor kunnen opgeslagen documenten alleen worden geopend door gebruikers die over de vereiste rechten beschikken.

Belangrijk

• Als u documenten niet meer kunt openen, moet u de toegangsrechten ervan opnieuw instellen als eigenaar. Dit kan ook worden gedaan door de bestandsbeheerder. Als u een document wilt openen, maar niet over de vereiste toegangsrechten beschikt, moet u de eigenaar om toestemming vragen.

• Als u de toegangsrechten van de eigenaar van een document of een andere gebruiker wilt wijzigen in [Totale controle]-rechten voor een document, gebruikt u de instelling [Wijz. toeg.privil.] van het document.

1Selecteer een map.

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Selecteer het document.

3Druk op [Bestandsinf. wijz.].

4Druk op [Wijz. toeg.privil.].

5Druk op [Progr/Wijz/Verwijd].

6Druk op [Nieuw progr.].

7Selecteer de gebruikers waaraan u toestemming wilt verlenen.

Schermafbeelding bedieningspaneel

U kunt één of meer gebruikers selecteren.

Als u op [Alle gebruik.] drukt, worden alle gebruikers geselecteerd.

8Druk op [Afsluit.].

9Selecteer de gebruiker waaraan u toegangsrechten wilt verlenen en selecteer vervolgens de betreffende rechten.

Schermafbeelding bedieningspaneel

Selecteer één van de volgende toegangsrechten: [Alleen lezen], [Bewerken], [Bew./Verw.] of [Totale controle].

10Druk op [Afsluit.].

11Druk twee keer op [OK].

12Druk op [Niveau omhoog].

Opmerking

• Om de beveiliging van het apparaat te garanderen, dient u geen toestemming voor [Bewerken], [Bew./Verw.] en [Volledige controle] te geven aan algemene gebruikers.

• Voor meer informatie over toegangsrechten, zie Toegangsrechten opgeven voor opgeslagen documenten.