Automatisch verkleinen/vergroten

Het apparaat herkent automatisch het originele formaat en selecteert vervolgens een geschikte reproductieratio gebaseerd op het papierformaat dat u heeft geselecteerd.

Voorbeelden van Automatisch Verkleinen/Vergroten

Belangrijk

• Als u een reproductieverhouding kiest nadat u op [Autom. verkl./vergr.] heeft gedrukt, wordt [Autom. verkl./vergr.] geannuleerd en kan de afbeelding niet automatisch gedraaid worden.

Dit is handig bij het kopiëren van verschillende formaten originelen op hetzelfde formaat papier.

Als de richting waarin het origineel is geplaatst, afwijkt van de richting van het papier waarop u kopieert, draait het apparaat de originele afbeelding met 90 graden en maakt hem passend voor het kopieerpapier (Kopie draaien). Bijvoorbeeld om A3 (11 × 17)Liggend originelen te verkleinen naar A4 (81/2 × 11)Staand papier, selecteert u een papierlade die is gevuld met A4 (81/2 × 11)Staand-papier en drukt u vervolgens op [Autom. verkl./vergr.]. De afbeelding wordt automatisch gedraaid. Voor meer informatie over Kopie draaien, zie Kopieën draaien.

De formaten en richtingen van het origineel die u met deze functie kunt gebruiken, zijn:

Regio A pictogram(voornamelijk in Europa en Azië)

Locatie van origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, A5Staand, 8 1/2 × 13Liggend

ADF

A3Liggend, B4 JISLiggend, A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, A5StaandLiggend, B6 JISStaandLiggend, 11 × 17Liggend, 81/2×11StaandLiggend, 81/2 × 13Liggend

Regio B pictogram(voornamelijk in Noord-Amerika)

Locatie van origineel

Origineelformaat en -richting

Glasplaat

11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 51/2 × 81/2Staand

ADF

11 × 17Liggend, 81/2 × 14Liggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 51/2 × 81/2StaandLiggend, 10 × 14Liggend, 71/4 × 101/2Liggend, A3Liggend, A4StaandLiggend

1Druk op [Autom. verkl./vergr.].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Selecteer het papierformaat.

3Plaats de originelen en druk vervolgens op de [Start]-knop.