Verplaatsen van de printer

In deze sectie worden de voorzorgsmaatregelen beschreven voor het verplaatsen van de printer.

Kies de locatie van de printer zorgvuldig. De omgevingsomstandigheden hebben een grote invloed op de prestaties.

WAARSCHUWING

• Het is gevaarlijk om de stekker van het netsnoer vast te pakken met natte handen. Als u het wel aanraakt, kunt u een elektrische schok krijgen.

VOORZICHTIG

• Haal de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat verplaatst. Pas op dat u het netsnoer onder het apparaat niet beschadigt wanneer u het apparaat verplaatst. Als u deze voorzorgsmaatregelen niet neemt, kan dit leiden tot brand of een elektrische schok.

VOORZICHTIG

• Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt, trek dan aan de stekker, niet aan het snoer. Als u aan het snoer trekt, kunt u het netsnoer beschadigen. Het gebruik van beschadigde netsnoeren kan resulteren in brand of een elektrische schok.

VOORZICHTIG

• De printer weegt ongeveer 39 kg (86,0 lb.). Als u de printer optilt, moet u deze bij de grepen aan beide zijden vastpakken. Wanneer u dit niet doet, kan de printer vallen en beschadigd raken of lichamelijk letsel veroorzaken.

VOORZICHTIG

• Wanneer u de printer na gebruik verplaatst, haal er dan geen tonercartridges of de tonerafvalfles uit, om te voorkomen dat er toner in het apparaat wordt gemorst.

VOORZICHTIG

• Houd tijdens het verplaatsen de printer niet aan het bedieningspaneel vast. Dit kan het bedieningspaneel namelijk schaden, waardoor het apparaat niet meer goed werkt, of u kunt zich verwonden.

Belangrijk

• Wees voorzichtig wanneer u de printer verplaatst. Neem daarbij de volgende voorzorgsmaatregelen in acht:

• Zet het apparaat uit. Voor meer informatie over hoe de stroom uitgeschakeld kan worden, raadpleegt u Het apparaat aan-/uitzetten.

• Sluit alle panelen en laden, ook het voorpaneel en de handinvoer.

• Als er optionele papierinvoereenheden zijn bevestigd, haal deze dan van de printer en neem ze afzonderlijk mee.

• Plaats de printer op een vlakke en stabiele plaats.

• Houd de printer horizontaal en draag hem voorzichtig. Let er daarbij op dat u de printer niet stoot of schuin houdt. Gaat u niet voorzichtig met het apparaat om, dan kan het apparaat storingen vertonen of dan kunnen de harde schijf of het geheugen beschadigd raken, waardoor opgeslagen bestanden verloren kunnen gaan.

• Bescherm de printer tegen zware schokken. Hard tegen het apparaat stoten kan schade aan de harde schijf veroorzaken en ertoe leiden dat opgeslagen bestanden verloren gaan. Als voorzorgsmaatregel moeten bestanden naar een andere computer worden gekopieerd.

1Controleer zorgvuldig het volgende:

• De hoofdstroomschakelaar is uitgeschakeld.

• Het netsnoer is uit het stopcontact getrokken.

• De interfacekabel is uit de printer gehaald.

2Verwijder eventuele externe opties.

Raadpleeg de relevante gedeelten in deze handleiding en keer de stappen om om de opties te verwijderen.

3Til de printer met vier mensen op via de inkepingen aan beide zijden van de printer en verplaats de printer vervolgens horizontaal naar de gewenste plek.

Illustratie van de printer

4Als u opties heeft verwijderd, breng ze dan weer aan.

Zie de relevante gedeelten van deze handleiding voor meer informatie.

Opmerking

• Houd de printer horizontaal terwijl u deze verplaatst. Verplaats de printer langzaam om te voorkomen dat er toner wordt gemorst.