Voorzorgsmaatregelen

WAARSCHUWING

• Plaats geen vazen, plantenpotten, kopjes, toiletartikelen, medicijnen, kleine metalen voorwerpen of voorwerpen gevuld met water of een andere vloeistof op of vlak bij het apparaat. Als er vloeistof of andere materie in het apparaat komt, kan dit brand of elektrische schokken tot gevolg hebben.

WAARSCHUWING

• Gebruik geen brandbare sprays of oplosmiddelen in de buurt van dit apparaat. Doet u dit wel, dan kan dit resulteren in brand of een elektrische schok.

VOORZICHTIG

• De ventilatieopeningen van het apparaat mogen niet geblokkeerd zijn. Als dit toch gebeurt, bestaat er kans op brand als gevolg van oververhitte interne elementen.

VOORZICHTIG

• Haal de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat verplaatst. Pas op dat u het netsnoer onder het apparaat niet beschadigt wanneer u het apparaat verplaatst. Als u deze voorzorgsmaatregelen niet neemt, kan dit leiden tot brand of een elektrische schok.

Belangrijk

• De gebieden rond de ventilatiegaten kunnen warm aanvoelen. Dit wordt veroorzaakt door uitlaatlucht en is geen defect.

• Er kan zich condensatie vormen aan de binnenkant van het apparaat als het van een koude naar een warme ruimte wordt verplaatst. Laat de printer minstens twee uur ongebruikt staan nadat u deze heeft verplaatst. De printer heeft die tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving.

• Zet de stroom niet uit als de printer bezig is.

• Open de printerpanelen niet als de printer in bedrijf is. Anders kan dit leiden tot een papierstoring.

• Verplaats of kantel de printer niet wanneer de stroom is ingeschakeld.

• Schud de printer niet en druk er niet op tijdens de werking.

• Tijdens het afdrukken kan er stoom ontsnappen uit de ventilatiegaten achter het bedieningspaneel, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheidsgraad. Dit is waterdamp van het papier en geen teken dat er zich een storing voordoet.

Ventilatie

Als u dit apparaat langdurig of veelvoudig in een gesloten ruimte gebruikt zonder goede ventilatie, bespeurt u misschien een rare lucht.

Hierdoor kan het uitgevoerde papier mogelijk ook raar gaan ruiken.

Als u een rare geur ruikt, dient u regelmatig te ventileren om de werkplek aangenaam te houden.

• Stel het apparaat zo in dat het de lucht niet direct richting mensen blaast.

• Ventilatie moet meer dan 30 m3/u/persoon zijn.

Geur van nieuw apparaat

Een nieuw apparaat ruikt mogelijk apart. Deze geur zal in ongeveer een week afnemen.

Als u een rare lucht bespeurt, dient u de ruimte te ventileren.