DeskTopBinder gebruiken

Dit hoofdstuk geeft uitleg over het direct afdrukken van PDF-bestanden met behulp van DeskTopBinder zonder een PDF-toepassing te hoeven openen. Als u van deze functie gebruik wilt maken, moet u eerst DeskTopBinder van de website van de fabrikant downloaden en op uw computer installeren. Neem contact op met een dealer bij u in de buurt voor informatie over het downloaden van DeskTopBinder.

Belangrijk

• Deze functie is alleen geschikt voor echte Adobe PDF-bestanden.

• PDF-bestanden waarvan de PDF-versie 1.7 of eerder is (compatibel met Acrobat 8.0), kunnen worden afgedrukt.

• PDF-bestanden die gemaakt zijn met Crypt Filter versie 1.5 of met de meer dan acht DeviceN Color Space-componenten, kunnen niet afgedrukt worden.

• PDF-bestanden gemaakt met PDF versie 1.6 watermark note-functies of uitgebreide optionele inhoud kunnen niet worden afgedrukt.

• AcroForm is een functie die specifiek bij PDF-versie 1.7 hoort en deze functie wordt niet ondersteund.

• Het kan echter zijn dat grote PDF-bestanden niet afgedrukt kunnen worden met de PDF-afdrukfunctie voor direct afdrukken.

• Als een afdruktaak geannuleerd wordt via PDF rechtstreeks afdrukken, selecteer dan [Prioriteit lettertype] voor [Gebruik van geheugen] in [Systeem]. Als het probleem zich blijft voordoen, druk dan af met behulp van het printerstuurprogramma vanuit een PDF-toepassing, zoals Adobe Reader.

• Bij het afdrukken op aangepaste papierformaten kunnen mogelijk papierstoringen ontstaan.

• DeskTopBinder ondersteunt geen 64-bit versies van Windows besturingsprogramma's en Mac OS X.

DeskTopBinder-functies uitbreiden

In dit onderdeel wordt uitgelegd hoe u de functies van DeskTopBinder kunt afdrukken om PDF-bestanden rechtstreeks af te drukken.

1. Ga in het menu [Start] naar [Alle programma's] en vervolgens naar [DeskTopBinder] en klik op [Wizard Uitgebreide functies].

2. Selecteer [Gemakkelijke instellingen] en klik dan op [Start]. Klik herhaaldelijk op [Volgende] totdat het dialoogvenster [Afdrukfunctie2] verschijnt.

3. Klik in het dialoogvenster [Afdrukfunctie2] op [Toevoegen...].

Als u [Alle functie-instellingen] in stap 2 selecteert, klik dan op het pictogram [Uitvoer] in de lijst "Type:". Selecteer [PDF directafdr.] in "Selecteerbare functie(s):" en klik vervolgens op [Toevoegen].

4. Klik op [Specificeren...] en voer dan het IP-adres of de hostnaam in van de printer.

5. Klik op [OK].

6. Wijzig andere afdrukinstellingen indien nodig.

7. Klik op [OK].

8. Klik herhaaldelijk op [Volgend >] totdat [Beƫindigen] wordt weergegeven.

9. Klik op [Voltooien].

Function Palette

Function Palette bevat toetsen voor functies die al via de uitgebreide functies van DeskTopBinder zijn geconfigureerd. Met deze toetsen kunt u Windows-bestanden afdrukken, afdrukvoorbeelden bekijken en afbeeldingen converteren, zonder DeskTopBinder te openen. U kunt deze functies ook gebruiken door het betreffende bestand naar de toets van de desbetreffende functie te slepen en neer te zetten.

Als DeskTopBinder is uitgebreid zodat deze de functie PDF direct afdrukken ondersteunt, wordt er automatisch een nieuwe knop toegevoegd aan het Function Palette. Als de knop van de uitgebreide functie niet wordt weergegeven of als u de knop van het Function Palette wilt verwijderen, volg dan de volgende stappen.

1. Ga in het menu [Start] naar [Alle programma's] en [DeskTopBinder] en klik vervolgens op [Function Palette].

2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram dat is toegevoegd aan de taakbalk en klik op [Eigenschappen...].

3. Klik op het tabblad [Inhoud] en selecteer vervolgens de aanvinkvakjes van de functies waarvan u wilt dat ze worden weergegeven op het Function Palette. Om een functie van het Function Palette te verwijderen, maakt u het aanvinkvakje daarvan leeg.

4. Klik op [OK].

Rechtstreeks PDF-bestanden afdrukken met behulp van Function Palette

Door Function Palette te gebruiken, kunt u een PDF-bestand rechtstreeks afdrukken zonder een PDF-applicatie te hoeven openen.

1. Sleep het PDF-bestand dat u wilt afdrukken naar het pictogram PDF directafdr. dat zich in het Function Palette bevindt en laat het daar los.

2. Klik op [OK].