Fejléc átugrása
 

Fejpozíció beá.

Állítsa be a nyomtatófejet. Ezt a műveletet akkor végezze el, ha a nyomtatott vonalak függőlegesen nem megfelelően illeszkednek vagy a nyomtatott színek el vannak mosódva.

A beállítási értékek ellenőrzéséhez nyomtasson próbamintát a "Nagyon gyors", "Normál", "Kiváló minőség" "Boríték" beállításokkal.

Amennyiben a tesztminta több vonalból áll, ellenőrizze azok illeszkedést és állítsa be a nyomtatófejek pozícióját. Ha a beállítási érték "0"-ra van állítva, nincs szükség beállításra. Állítson be minden sort, hogy a beállítási értékük "0" legyen.

1Nyomja meg a [User Tools] (felhasználói eszközök) gombot.

2Nyomja meg a [Belépés] gombot.

3Adja meg a belépési jelszót, majd nyomja meg az [OK] gombot.

4Nyomja meg a [Felfelé nyílgomb] vagy a [Lefelé nyílgomb] gombot a [Karbantartás] opció megjelenítéséhez, majd nyomja meg az [OK] gombot.

5Nyomja meg a [Felfelé nyílgomb] vagy a [Lefelé nyílgomb] gombot a [Fejpozíció beá.] opció megjelenítéséhez, majd nyomja meg az [OK] gombot.

6Nyomja meg a [Felfelé nyílgomb] vagy a [Lefelé nyílgomb] gombot a cél felbontásának kiválasztásához, majd nyomja meg az [OK] gombot.

7Nyomja meg a [FF indítás] vagy a [Színes indítás] gombot.

FF indítása és Színes indítása gomb ábrája

A készülék kinyomtat egy tesztmintát a nyomtatófej helyzetének beállításához.

8A beállítási érték meghatározásához válassza ki a legvilágosabb (a fehérhez legközelebbi) négyzetet. Esetleg kiválaszthat egy olyan négyzetet is, ahol a belső vonalak átfedik egymást és egyetlen színt formálnak.

magyarázó ábra, a fej pozíciója

A kombinált kétszínű vonalak négyzeteket alkotnak, és a sorátfedéstől függően a (fehér) területek a vonalak között be vannak festve és sötétebbek. Olykor a vonalak színei azonosak.

A magyarázó ábrán „-2” a beállítási érték. Szükséges, hogy valamennyi elem beállítási értékét ellenőrizze.

  • Ha nem tudja megállapítani a beállítási értéket, válassza ki a legegyenesebb vonalak közötti négyzetet.

    magyarázó ábra, a fej pozíciója

    Minden föggőleges vonal fenti és lenti részből áll. Ha a nyomtatófej nincs megfelelően pozicionálva, a függőleges vonal két nem összeérő vonalként jelenik meg, így a vonal elcsúszottnak tűnik.

  • Ha még mindig nem tudja meghatározni a beállítási értéket, keresse meg a szimetrikus vonalak által formált szomszédos négyzetek közötti négyzetet. A szomszédos négyzetek lehetnek egy vagy két hellyel egyik vagy másik irányba (±1 vagy ±2 pozícióban).

    Ezen az illusztráción a beállítási érték "-1"-re van állítva.

    magyarázó ábra, a fej pozíciója

9Nyomja meg a [Beállít] gombot.

Ha a "Kiváló minőség" vagy "Borítés" lehetőséget választotta, ugorjon a 11. lépésre.

10Válassza ki a beállítandó elemeket, majd nyomja meg az [OK] gombot.

11Adja meg a 8. lépésben megkapott optimális beállítási értékét, majd nyomja meg az [OK] gombot.

12Nyomja meg a [Kilépés] gombot.

13Nyomja meg a [Kilépés] gombot.