Programmera/ändra/radera LDAP-server

Klicka på fliken [Programmera/ändra/radera LDAP-server] på sidan LDAP-inställningar för att visa listan över programmerade LDAP-servrar.

Bild av webbläsarskärmen

Post

Beskrivning

LDAP-sökning

Välj om du vill aktivera eller inaktivera LDAP-sökning för att hämta adresser till skanner- och faxmottagare.

Timeout för LDAP-sökning

Ange antalet sekunder innan maskinen anser att tiden för LDAP-sökning har löpt ut (1 till 60).

För att konfigurera inställningarna för LDAP-servern väljer du den önskade LDAP-servern från listan under “Programmera/ändra/radera” och klickar sedan på [Ändra] för att öppna sidan “Redigera LDAP-server”. Följande inställningar kan göras på sidan.

Bild av webbläsarskärmen

LDAP-inställningar

Post

Beskrivning

Identifikationsnamn (krav)

Ange LDAP-serverns namn. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Servernamn (krav)

Ange LDAP-serverns värdnamn eller IP-adress. Kan innehålla upp till 64 tecken.

Sökbas (krav)

Ange varifrån i LDAP-katalogen som du vill starta användarsökningar. Kan innehålla upp till 128 tecken.

Portnummer (krav)

Ange det portnummer som används för att ansluta till LDAP-servern. Det giltiga intervallet är 1 till 65 535 (standard är 389 när [SSL] is [Ej aktivt], eller 636 när [SSL] är [Aktivt]).

SSL

Välj om du vill använda SSL för att kommunicera med LDAP-servern. Select [Aktivt] för att kryptera kommunikationen mellan maskinen och LDAP-servern. Välj [Ej aktivt] för okrypterad kommunikation.

Autentisering

Välj om du vill utföra autentisering när maskinen ansluter till LDAP-servern.

• [Ej aktivt]: Anonym (ingen autentisering)

• [Aktivt]: Klartextautentisering

• [Hög säkerhet]: CRAM-MD5-autentisering

Om [Aktivt] eller [Hög säkerhet] har valts måste du även ange [Inloggningsnamn], [Användarnamn (valfritt)] och [Lösenord (valfritt)].

Inloggningsnamn

Ange användarnamnprefix eller inloggningsnamn för Bind DN, t.ex. “uid” eller “cn” enligt LDAP-servern. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Om [Autentisering] är [Aktivt] eller [Hög säkerhet] är angivet måste du göra denna inställning.

Användarnamn (valfritt)

Ange användarnamnet för inloggning på LDAP-servern. Kan innehålla upp till 128 tecken.

Om [Autentisering] är [Aktivt] eller [Hög säkerhet] är angivet måste du göra denna inställning.

Lösenord (valfritt)

Ange lösenordet för inloggning på LDAP-servern. Kan innehålla upp till 128 tecken.

Om [Autentisering] är [Aktivt] eller [Hög säkerhet] är angivet måste du göra denna inställning.

Japanese Character Code Set (krav)

Välj teckenkod för LDAP-servern.

Anslutningstest

Klicka på [Start] för att se om anslutning till LDAP-servern är möjligt med aktuella inställningar.

Sökvillkor

Post

Beskrivning

Identifikationsnamn (krav)

Ange en attributtyp genom vilken användarnamnet kan urskiljas. Kan innehålla upp till 16 tecken.

E-postadress (krav)

Skriv in en attributtyp genom vilken användarens e-postadress kan urskiljas. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Faxnummer (krav)

Ange en attributtyp genom vilken användarens faxnummer kan urskiljas. Kan innehålla upp till 32 tecken.

Företagsnamn (krav)

Ange en attributtyp genom vilken användarens företagsnamn kan urskiljas. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Avdelningsnamn (krav)

Ange en attributtyp genom vilken användarens avdelningsnamn kan urskiljas. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Sökalternativ

Post

Beskrivning

Attribut (valfritt)

Ange en attributtyp genom vilken användaren kan urskiljas. Kan innehålla upp till 16 tecken.

Om du ställer in denna post ska du även ange [Tangentnamn (valfritt)].

Tangentnamn (valfritt)

Ange det namn som visas på maskinens kontrollpanel och som används för LDAP-sökning för att söka efter en användare utifrån den attributtyp som anges i [Attribut (valfritt)]. Kan innehålla upp till 20 tecken.

Om du ställer in denna post ska du även ange [Attribut (valfritt)].