Dela skrivaren i ett nätverk

I det här avsnittet beskrivs hur du konfigurerar maskinen som en Windows-nätverksskrivare.

Nätverksskrivaren är konfigurerad för att möjliggöra användning från nätverksklienter.

Viktigt

• Om du vill ändra skrivarens egenskaper måste du ha behörighet för att hantera skrivare (fullständig behörighet i Windows Vista/7). Logga in på filservern som administratör för att förvärva denna behörighet.

• Instruktionerna nedan utgår från Windows 7 som exempel. Om du använder ett annat operativsystem kan instruktionerna variera något.

1På [Start]-menyn klickar du på [Enheter och skrivare].

2Högerklicka på ikonen för den skrivare som du vill använda, och klicka sedan på [Skrivaregenskaper].

3Under fliken [Delning] klickar du på [Dela ut den här skrivaren].

För att dela skrivaren med användare som använder en annan version av Windows, följ steg 4 till 7.

Gå vidare till steg 8 om du under installationen av skrivardrivrutinen installerade en alternativ drivrutin genom att välja [Dela den här skrivaren].

4Klicka på [Ytterligare drivrutiner...].

5Välj Windows-version i [Ytterligare drivrutiner] och klicka sedan på [OK].

6Klicka på [Bläddra...] och välj drivrutinfilen. Klicka sedan på [Öppna].

7Klicka på [OK].

8På fliken [Avancerat] klickar du på knappen [Standardvärden...]. Ange standardvärden för den skrivardrivrutin som kommer att distribueras till klientdatorerna och klicka sedan på [OK].

9Klicka på [Verkställ].

10Klicka på [OK].