Packa upp

För att skydda maskinen från stötar och vibrationer under transport är den förpackad i stötdämpande skumplast och säkrad med tejp. Ta bort skyddsmaterialet när du har ställt skrivaren där den ska installeras.

VARNING

• Se till att placera maskinen så nära ett vägguttag som möjligt. På så sätt kan du enkelt koppla ur elkabeln vid en nödsituation.

VARNING

• Om maskinen avger rök eller lukt eller om den uppträder ovanligt ska du stänga av strömmen omedelbart. Se till att dra ut strömkabeln ur vägguttaget när du har stängt av strömmen. Kontakta sedan din servicerepresentant och rapportera problemet. Använd inte maskinen. Det kan leda till brand eller elektriska stötar.

VARNING

• Om metallobjekt, eller vatten/annan vätska kommer in i maskinen ska du stänga av strömmen omedelbart. Se till att dra ut strömkabeln ur vägguttaget när du har stängt av strömmen. Kontakta sedan din servicerepresentant och rapportera problemet. Använd inte maskinen. Det kan leda till brand eller elektriska stötar.

VARNING

• Rör inte vid maskinen om det åskar i närheten. Det kan leda till elektriska stötar.

VARNING

• Nedan förklaras de varningstexter som finns på plastförpackningar som den här produkten levereras i.

• Förvara alltid polyetenmaterial (påsar etc.) som levereras med maskinen utom räckhåll för små barn. Det kan uppstå kvävningsrisk om plasten kommer in kontakt med andningsvägarna.

VARNING

• Bränn inte upp toner (ny eller förbrukad) eller tonerbehållare. Det kan leda till brännskador. Tonern antänder vid kontakt med öppen eld.

VARNING

• Förvara inte toner (ny eller använd) eller tonerpatroner i närheten av öppen eld. Det kan leda till brand eller brännskador. Tonern antänder vid kontakt med öppen eld.

VARNING

• Använd inte rengöringsenheten för att suga upp utspilld toner (även förbrukad). Uppsugen toner kan orsaka eld eller explosion på grund av elektricitet i rengöringsenheten. Använd istället den rengöringsenhet som är avsedd för explosionssäker dammborttagning. Om toner spills ut över golvet, sopa försiktigt upp det och torka upp rester med en blöt trasa.

FÖRSIKTIGT

• Tryck inte ihop eller kläm inte tonerpatroner. Det kan leda till tonerspill och möjlig nedsmutsning av hud, kläder och golv samt oavsiktlig antändning.

FÖRSIKTIGT

• Förvara inte toner (ny eller förbrukad), tonerbehållare och komponenter som har varit i kontakt med toner tillgängligt för barn.

FÖRSIKTIGT

• Om du inandas toner eller använd toner, gurgla med stora mängder vatten och gå ut i friska luften. Konsultera läkare vid behov.

FÖRSIKTIGT

• Om du får toner eller använd toner i ögonen, skölj omedelbart med stora mängder vatten. Konsultera läkare vid behov.

FÖRSIKTIGT

• Om du sväljer toner eller använd toner ska den spädas ut genom att dricka stora mängder vatten. Konsultera läkare vid behov.

FÖRSIKTIGT

• Använd maskinens infällda handtag då den ska lyftas. Om du tappar maskinen kan den gå sönder eller skadas.

FÖRSIKTIGT

• Titta inte in i lampan. Det kan skada dina ögon.

FÖRSIKTIGT

• Under användning rör sig transportvalsarna för papper och original. En säkerhetsanordning är installerad för att maskinen ska kunna användas säkert. Var försiktig så att du inte rör vid maskinen under användningen. Då finns risk för skada.

Viktigt

• Borttagen tejp är smutsig. Låt den inte komma i kontakt med dina händer eller kläder.

• Låt skyddsmaterialet sitta kvar när du flyttar maskinen.

• Sänk långsamt ner maskinen och var försiktig så du inte fastnar med händerna.

• Ta inte tag i kassettområdet när du lyfter maskinen.

• Se till att inga gem, häftklamrar eller andra små objekt faller in i maskinen.

• Låt inte skrivarpatroner ligga i direkt solljus.

• Rör inte skrivarpatronens trumenhet.

Bild på en trumenhet

• Rör inte ID-chippet på sidan av skrivarpatronen, se bilden nedan.

Bild på ID-chip

1Avlägsna plastpåsen.

2Använd de infällda handtagen på vardera sida av maskinen för att lyfta den.

Bild av maskinen

3Ta bort skyddsmaterialet från maskinens utsida.

Var också noga med att ta bort skyddsfilmen på kontrollpanelen.

Bild av maskinen

Bild av maskinen

Maskinen kan levereras med skyddsmaterial fäst på olika ställen. Kontrollera noga att allt skyddsmaterial har avlägsnats från maskinens utsida.

4Öppna locket till den automatiska dokumentmataren.

Bild av maskinen

5Dra försiktigt i skyddsfilmen för att ta bort den.

Bild av maskinen

6Stäng luckan till dokumentmataren.

Bild av maskinen

7Ta bort skyddsfilmen och andra skyddsmaterial.

Bild av maskinen

8Öppna den bakre luckan och dra sedan bort tejpen från båda sidor av maskinen.

Bild av maskinen

9Ta bort tejp och annat skyddsmaterial. När du gör detta höjs spakarna på båda sidorna.

Bild av maskinen

10Kontrollera att handtagen har fällts upp till läget markerat med Stående. Om inte fäller du upp dem manuellt.

Att inte fälla upp spakarna helt kan medföra att tonern smetar och utskriftskvaliteten påverkas.

Bild av maskinen

11Stäng den bakre luckan.

Bild av maskinen

12Tryck på knappen på sidan för att öppna den främre luckan och sedan försiktigt fälla ned den.

Bild av maskinen

13Ta bort skyddsmaterialet på insidan av maskinen.

Bild av maskinen

14Packa upp skrivarpatronen. Placera den på en plan yta och ta bort skyddsfilmen.

Bild av maskinen

Skaka skrivarpatronen från sida till sida fem eller sex gånger.

Bild av maskinen

15Skjut in skrivarpatronen i horisontellt läge. När patronen inte kan skjutas in längre höjer du den en aning och trycker in den helt och hållet. Tryck sedan kassetten nedåt tills du hör ett klickande ljud.

Bild av maskinen

16Använd båda händerna när du försiktigt trycker upp frontluckan tills den stängs.

Bild av maskinen

17Dra först försiktigt ut kassett 1 en bit och fatta sedan tag med båda händerna och dra.

Bild av maskinen

Placera kassetten på en plan yta.

18Ta bort skyddsmaterialet från insidan av kassetten.

Bild av kassett

19Tryck försiktigt in kassett 1 rakt in i skrivaren.

Bild av maskinen

20Dra ut och höj ändguiden.

Bild av maskinen