Ansluta med en nätverkskabel

Följ tillvägagångssättet nedan för att ansluta maskinen till datorn via ett nätverk.

Förbered nav och andra nätverksenheter innan du ansluter 10BASE-T- eller 100BASE-TX-kabeln till maskinens Ethernet-port

FÖRSIKTIGT

• Anslut inte maskinens Ethernetport till ett nätverk som kan ge överspänning, exempelvis en telefonledning. Det kan leda till brand eller elektrisk stöt

Viktigt

• Använd skyddad Ethernetkabel. Oskyddade kablar kan orsaka elektromagnetiska störningar som kan leda till fel.

• Ethernetkabeln medföljer inte denna maskin. Välj en kabel som passar nätverksmiljön.

1Ta bort kabelluckan.

Bild av maskinen

2Anslut Ethernetkabeln till Ethernetporten.

Bild av maskinen

3Anslut den andra kabeländen till nätverket (t.ex. via ett nätverksnav).

4Sätt tillbaks kabelluckan.

Bild av maskinen

Referens

• Mer information om inställningar för nätverksmiljö, se Konfigurera maskinen.

• För information om hur man installerar skrivardrivrutiner för nätverksanslutning, se anvisningar på CD-ROM-skivan med drivrutiner.

Närliggande ämnen

Läsa av LED-lamporna