Op het bedieningspaneel weergegeven berichten tijdens het gebruik van de scannerfunctie

In dit gedeelte worden de meest waarschijnlijke oorzaken van en mogelijke oplossingen voor de foutberichten gegeven die verschijnen op het bedieningspaneel. Indien er een bericht verschijnt dat hier niet wordt beschreven, volg dan de aanwijzingen in het bericht.

Melding

Oorzaken

Oplossing

"Verificatie is mislukt."

De ingevoerde log-in gebruikersnaam of het log-in wachtwoord is niet juist.

Neem contact op met de gebruikersbeheerder.

"Verificatie is mislukt."

Het apparaat kan geen verificatie uitvoeren.

Neem contact op met de beheerder.

"Verificatie van de bestemming is mislukt. Controleer instellingen. Om huid. status te contr., druk op [Status gescande bestanden]."

De ingevoerde gebruikersnaam of het ingevoerde wachtwoord was ongeldig.

• Controleer of de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn.

• Controleer of de ID en het wachtwoord voor de bestemmingsmap correct zijn.

• Een wachtwoord van 128 of meer tekens kan wellicht niet herkend worden.

"Kan niet comm. met pc. Neem contact op met beheerder."

WSD (Apparaat) protocol of WSD (Scanner) protocol is uitgeschakeld.

Neem contact op met de beheerder.

"Origineel formaat is niet herkenbaar. Selecteer scanformaat."

Het formaat van het origineel op de glasplaat is geen standaardformaat.

• Plaats het origineel op de juiste manier.

• Geef het scanformaat op.

• Bij het plaatsen van een origineel direct op de glasplaat, wordt door het optillen/zakken van de afdekplaat of ADF de automatische formaatbepaling uitgevoerd. Til de afdekklep van de glasplaat of ADF op met een hoek van 30 graden of meer.

"Kan het specifieke pad niet vinden. Controleer a.u.b de instellingen."

De naam of mapnaam van de bestemmingscomputer is ongeldig.

Controleer of de computernaam en de mapnaam voor de bestemming correct zijn.

"Kan het specifieke pad niet vinden. Controleer a.u.b de instellingen."

Een antivirusprogramma of een firewall voorkomt dat het apparaat verbinding kan maken met uw computer.

• Antivirusprogramma's en firewalls kunnen voorkomen dat clientcomputers een verbinding maken met dit apparaat.

• Om te voorkomen dat een antivirustoepassing de verbinding blokkeert, registreert u het scannerprogramma in de veilige lijst van het antivirusprogramma. Voor meer informatie over het veilig stellen van een programma, zie de helpfunctie van uw antivirusapplicatie.

• Registreer het IP-adres van het apparaat in de IP-adres vrijstellingsinstellingen van het apparaat, om te voorkomen dat een firewall de verbinding blokkeert. Voor meer informatie over het vrijstellingsprocedure van een IP-adres, zie de helpfunctie van uw firewall.

"Kan niet starten met scannen omdat de communicatie is mislukt."

Het scanprofiel is niet ingesteld op de clientcomputer.

Stel het scanprofiel in. Voor meer informatie hierover zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Kan niet starten met scannen omdat de communicatie is mislukt."

De instelling [Geen actie ondernemen] is geselecteerd op de client computer, waardoor de computer van de client gedwongen inactief blijft wanneer er scangegevens ontvangen worden.

Open de scannereigenschappen, klik op het tabblad [Gebeurtenissen] en selecteer vervolgens [Dit programma starten] als het antwoord van de computer op de ontvangst van scangegevens. Zie voor meer informatie de helpfunctie van uw besturingssysteem.

"Het scannen kan niet starten. Controleer de instelling(en) op de pc."

Het Scanprofiel is misschien onjuist geconfigureerd.

Controleer de configuratie van het Scanprofiel.

"Kan niet schrijven naar het geheugenopslagapparaat. Controleer het geheugenopslagapparaat en de apparaatinstellingen."

Het geheugenopslagapparaat is defect of de bestandsnaam bevat een teken dat niet gebruikt kan worden.

• Controleer of het geheugenopslagapparaat defect is.

• Controleer het geheugenopslagapparaat. Mogelijk is het ongeformatteerd of het formaat is niet compatibel met dit apparaat.

• Controleer de bestandsnaam die werd ingesteld bij het scannen. Voor meer informatie over de tekens die in een bestandsnaam gebruikt worden, zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Kan niet schrijven naar het geheugenopslagapparaat omdat er onvoldoende ruimte beschikbaar is."

Het geheugenopslagapparaat is vol. De scangegevens kunnen niet opgeslagen worden. Zelfs wanneer het geheugenopslagapparaat voldoende ruimte lijkt te hebben, kunnen gegevens mogelijk niet opgeslagen worden wanneer het maximale aantal opgeslagen bestanden overschreden wordt.

• Vervang het geheugenopslagapparaat.

• Wanneer een document als een enkelzijdige pagina is gescand of verdeeld is over meerdere pagina's, worden gegevens in het geheugenopslagapparaat opgeslagen zoals deze zijn. Vervang het geheugenopslagapparaat en druk op [Opn. proberen] om de resterende gegevens op te slaan of druk op [Annuleren] om de scan opnieuw te doen.

"Kan niet schrijven naar het geheugenopslagapparaat omdat het apparaat beschermd is tegen schrijven."

Het geheugenopslagapparaat is beschermd tegen schrijven.

Schakel de schrijfbescherming op het geheugenapparaat uit.

"Het afgevangen bestand heeft max. aantal pag. per bestand overschreden. Kan de gescande gegevens niet verzenden."

Het maximale aantal pagina's per bestand is overschreden.

Verminder het aantal pagina's in het verzonden bestand en verzend het bestand dan opnieuw. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Verbinding met de LDAP server is mislukt. Contr. server status."

Er is een netwerkfout opgetreden en de verbinding is mislukt. Probeer het nogmaals.

• Probeer het nogmaals. Als het bericht nog steeds verschijnt, is het mogelijk dat er te veel verkeer op het netwerk is.

• Controleer in [Systeeminstellingen] onder [Beheerdertoepas.] de instellingen van de LDAP-server. Voor meer informatie, zie de Handleiding Netwerk- en systeeminstellingenIllustratie instructies op CD-ROM.

"De gegevens konden niet verzonden worden, omdat de pc op stand-by overschakelde voordat deze verzonden konden worden."

Er vond een time-out plaats bij het gebruik van de WSD-scanner. Dit gebeurt wanneer er te veel tijd verstrijkt tussen het scannen van een origineel en het verzenden van de bijbehorende gegevens. Een time-out kan door het volgende veroorzaakt worden:

• Te veel originelen per set.

• Onjuist ingevoerde originelen.

• Verzenden van andere taken.

• Reduceer het aantal originelen en voer de scan opnieuw uit.

• Verwijder het onjuist ingevoerde origineel en voer de scan opnieuw uit.

• Gebruik het Scannerlogboek om te controleren of er te verzenden taken zijn en voer het scannen vervolgens nogmaals uit.

"Bestemmingen waar gecodeerde bestanden naar worden verzonden bevatten gebruikers zonder certificaten of met ongeldige certificaten. Controleer de bestemmingen."

De S/MIME-certificaten van de bestemming zijn ongeldig of kunnen niet worden gevonden.

Neem contact op met de beheerder.

"Bestemmingen waar gecodeerde bestanden naar worden verzonden bevatten gebruikers zonder certificaten of met ongeldige certificaten. Controleer de bestemmingen."

De S/MIME-certificaten zijn geldig, maar de certificaatinstantie voor de bestemming kon niet worden gevonden.

Neem contact op met de beheerder.

"Ingevoerde gebruikerscode is niet juist. Voer opnieuw in."

U heeft een onjuiste gebruikerscode ingevoerd.

Controleer de verificatie-instellingen en voer dan een correcte gebruikerscode in.

"Max. formaat van e-mail overschreden. Verzenden e-mail is geannuleerd. Controleer [Max.E-mailform.] in Scannereigenschappen."

De grootte van het bestand per pagina heeft de in [Scannereigenschappen] opgegeven maximale e-mailgrootte overschreden.

• Verhoog bij [Scannereigenschappen] onder [Verzendinst.] de grootte van [Max. E-mailform.].

• Stel bij [Scannereigenschappen] onder [Verzendinst.] [E-mail delen & verzenden] in op [Ja (per pagina)] of [Ja (per max. formaat)].

"Max. aant. result. om weer te gev. overs. Max.: n"

De n wordt vervangen door een cijfer.

Er zijn meer zoekresultaten dan het maximale aantal dat kan worden weergegeven.

Voer de zoekopdracht opnieuw uit nadat u de zoekvoorwaarden heeft gewijzigd.

"Max. gegevens capaciteit overschreden. Controleer scanresoluties, druk opnieuw op Starttoets."

De gescande gegevens overschrijden de maximale gegevenscapaciteit.

Geef nogmaals de scangrootte en -resolutie op. Let erop dat het wellicht niet mogelijk is om zeer grote originelen met een hoge resolutie te scannen. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Max. gegevens capaciteit overschreden. Controleer de scanresolutie en reset originelen"

Het gescande origineel overschrijdt de maximale gegevenscapaciteit.

Geef nogmaals de scangrootte en -resolutie op. Let erop dat het wellicht niet mogelijk is om zeer grote originelen met een hoge resolutie te scannen. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Max.aant.alfanumerieke karakters voor het pad overschreden."

Het maximale aantal op te geven alfanumerieke tekens in een pad is overschreden.

Het maximale aantal tekens dat kan worden ingevoerd voor het pad is 256. Controleer het aantal tekens dat u heeft ingevoerd en voer het pad dan nogmaals in.

"Max. aant. alfanumerieke karakters voor het pad overschreden."

Het maximale aantal in te voeren alfanumerieke tekens is overschreden.

Zorg ervoor dat het maximale aantal tekens dat u wilt invoeren niet te groot is en voer het opnieuw in. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Overschrijdt het max. aantal bestanden dat tegelijkertijd kan worden verzonden. Verminder aantal geselect. best."

Het aantal bestanden overschrijdt het maximale mogelijke aantal.

Verminder het aantal bestanden en verzend ze opnieuw.

"Max. aantal bestanden dat tegelijk gebr. kan worden op de Document Server is overschreden."

Het maximum aantal bestanden dat kan worden opgeslagen in de Document Server is overschreden.

Controleer de bestanden die door de andere functies zijn opgeslagen en verwijder vervolgens onnodige bestanden. Voor meer informatie over het verwijderen van bestanden zie de Kopieer- en Document ServerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Max. aantal pag. per best. overschr. Wilt u de gescande pagina's opslaan als 1 bestand?>"

Het bestand dat is opgeslagen heeft het maximum aantal pagina's voor één bestand overschreden.

Geef aan of u de gegevens wilt opslaan of niet. Scan de pagina's die niet zijn gescand en sla ze als een nieuw bestand op. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Max. aant. stand-by best. overschr. Prob. opnieuw nadat gegevensverz. is voltooid."

Het maximum aantal stand-by bestanden is overschreden.

Er staan 100 bestanden in de verzendrij voor e-mail, Scan to Folder of bezorgingsfuncties. Wacht totdat deze bestanden zijn verzonden.

"Max. aantal opgeslagen bestanden is overschreden. Kan gescande gegevens niet versturen, omdat het afvangen van bestanden niet beschikbaar is."

Er staan teveel bestanden in de wachtrij om te worden bezorgd.

Probeer het opnieuw nadat ze zijn bezorgd.

"Max. paginacap. per bestand overschr. Druk op [Verzenden] om gesc. geg. te verz., of druk op [Annuleren] om te verwijderen."

Het aantal gescande pagina's overschrijdt de maximale paginacapaciteit.

Selecteer of u de gegevens tot zover wilt verzenden.

"Max. paginacap. per bestand overschr. Druk op [Schrijven] om gescande gegevens naar het geheugenopslagapparaat te schrijven of druk op [Annuleren] om te verwijderen."

De scan kon niet voltooid worden, omdat het maximale aantal pagina's dat door dit apparaat gescand kan worden, overschreden werd tijdens het schrijven naar het geheugenopslagapparaat.

Verminder het aantal documenten dat u naar het geheugenopslagapparaat wilt schrijven en probeer het opnieuw.

"Maximum aantal opgesl. best. wordt overschreden. Alle overbodige bestanden verwijderen."

Er staan teveel bestanden in de wachtrij om te worden bezorgd.

Probeer het opnieuw nadat ze zijn bezorgd.

"Tijdlim. zoeken naar LDAP server overschr. Contr. server status."

Er is een netwerkfout opgetreden en de verbinding is mislukt.

• Probeer het nogmaals. Als het bericht nog steeds verschijnt, is het mogelijk dat er te veel verkeer op het netwerk is.

• Controleer in [Systeeminstellingen] onder [Beheerdertoepas.] de instellingen van de LDAP-server. Voor meer informatie, zie de Handleiding Netwerk- en systeeminstellingenIllustratie instructies op CD-ROM.

"Ongeldige certificaten of geen S/MIME certificaten waren gevonden."

De S/MIME-certificaten van de bestemming zijn ongeldig of kunnen niet worden gevonden.

Neem contact op met de beheerder.

"LDAP server verificatie is mislukt. Contr. instellingen."

De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn anders dan degene die voor LDAP-verificatie zijn ingesteld.

Controleer in [Systeeminstellingen] onder [Beheerdertoepas.] de instellingen van de LDAP-server. Voor meer informatie, zie de Handleiding Netwerk- en systeeminstellingenIllustratie instructies op CD-ROM.

"Geheugen is vol. Kan niet scannen. Gescande gegev. zullen worden verwijderd."

Omdat er onvoldoende harde schijfruimte was, kon de eerste pagina niet worden gescand.

Probeer één van de volgende maatregelen:

• Wacht even en probeer de scanbewerking dan opnieuw.

• Verklein het scangebied of verminder de scanresolutie. Voor meer informatie zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

• Verwijder onnodige opgeslagen bestanden. Zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Geheugen is vol. Wilt u het gescande bestand opslaan?"

Omdat er voor opslag in de Document Server niet genoeg vrije ruimte is op de harde schijf in het apparaat, kon een aantal pagina's niet worden gescand.

Geef op of u de gegevens wilt gebruiken of niet.

"Geheugen is vol. Druk op [Schrijven] om de huidige gescande gegevens naar het geheugenopslagapparaat te schrijven, of druk op [Annuleren] om te verwijderen."

De scan kon niet voltooid worden, omdat er te weinig geheugen beschikbaar was op de harde schijf tijdens het opslaan op het geheugenopslagapparaat.

Selecteer of u het gescande document wel of niet wilt opslaan op het geheugenopslagapparaat.

"Geheugen is vol. Het scannen is geannuleerd. Druk op [Verzenden] om gesc. geg. te verz., of druk op [Annuleren] om te verwijderen."

Omdat er niet genoeg vrije ruimte is op de harde schijf in het apparaat voor bezorging of verzending van e-mail tijdens opslag in de Document Server, kon een aantal pagina's niet worden gescand.

Geef op of u de gegevens wilt gebruiken of niet.

"Geheugenopslagapparaat niet gedetecteerd. Voer het apparaat in."

Er is geen geheugenopslagapparaat geplaatst.

Plaats een geheugenopslagapparaat of controleer of het geheugenopslagapparaat juist geplaatst is de mediasleuf.

"Geen papier. Plts pap. van één van volg. form."

Er is geen papier ingesteld in de opgegeven papierlade.

Plaats papier met de formaten die in het bericht worden weergegeven. Zie de handleiding Over dit Apparaat.

"Bezig met laden WSD... Een ogenblik a.u.b."

De WSD-scannerfunctie wordt voorbereid.

Wacht even.

"Slechts een geheugenopslagapparaat kan tegelijk worden gebruikt. Verwijder alle andere geheugenopslagapparaten om het schrijven te hervatten."

Er kan maar één geheugenopslagapparaat tegelijk geplaatst worden.

Plaats het geheugenopslagapparaat uitsluitend in de mediasleuf.

"Origineel wordt gescand via een andere functie. Verander naar volgende functie, druk dan op de Stop-toets om het scannen te annuleren of druk op de Starttoets om door te gaan."

Een functie van het apparaat (niet de scannerfunctie) wordt gebruikt als de kopieerfunctie.

Annuleer de huidige opdracht.

Druk bijvoorbeeld op [Afsluiten] en vervolgens op de [Kopieerapparaat]-knop. Daarna drukt u op de [Wis/Stop]-knop. Als het bericht "De Wissen / Stoppen toets was ingedrukt. Weet u zeker dat u wilt stop. met scan.?" verschijnt, drukt u op [Stoppen].

"Uitvoer buffer is vol. Verzending is geannuleerd. Probeer het later nog eens."

Er staan teveel taken in stand-by status en het verzenden is geannuleerd.

Probeer opnieuw te verzenden nadat het verzenden van de taken in de stand-by status is voltooid.

"SMTP verificatie e-mailadres en e-mailadres beheerder komen niet overeen."

Het SMTP-verificatie e-mailadres en het e-mailadres van de beheerder komen niet overeen.

Neem contact op met de beheerder.

"Scanlogboek is vol. Controleer Scaneigenschappen."

"Afdr. & verw. Scanlogboek" in [Scannereigensch.] is ingesteld op [Niet afdr: Verz. uitschak.] en het scanlogboek is vol.

Druk het scanlogboek af of verwijder het. Voor meer informatie zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"Geselect. bestand is momenteel in gebruik. De bestandsnaam kan niet gewijzigd worden."

U kunt de naam niet wijzigen van een bestand met de status "Wachten..." of van een bestand dat is bewerkt met DeskTopBinder.

Annuleer de verzending ("Wachten..." status gewist) of de DeskTopBinder-instelling en wijzig vervolgens de bestandsnaam.

"Geselect. bestand is momenteel in gebruik. Het wachtwoord kan niet gewijzigd worden."

U kunt het wachtwoord niet wijzigen van een bestand met de status "Wachten..." of van een bestand dat is bewerkt met DeskTopBinder.

Annuleer de verzending ("Wachten..." status gewist) of de DeskTopBinder-instelling en wijzig vervolgens het wachtwoord.

"Geselect. bestand is momenteel in gebruik. Gebr.naam kan niet gewijzigd worden."

U kunt de naam niet wijzigen van een afzender wiens status "Wachten..." is of die is bewerkt met DeskTopBinder.

Annuleer de verzending ("Wachten..." status gewist) of de DeskTopBinder-instelling en wijzig vervolgens de gebruikersnaam.

"Het verzenden van de gegevens is mislukt. Gegevens worden later opnieuw verz."

Er is een netwerkfout opgetreden en een bestand is niet correct verzonden.

Wacht even met versturen, want er wordt automatisch geprobeerd om de gegevens opnieuw te versturen na de vooraf ingestelde interval. Als het daarna weer niet lukt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder.

"Bevat enkele ongeldige bestemmingen. Wilt u alleen geldige bestemmingen selecteren?"

De opgegeven groep bevat een aantal e-mailbestemmingen en Scan to Folder-bestemmingen. Deze zijn beide niet compatibel met de opgegeven verzendingsmethode.

Druk op [Selecteren] in het bericht dat na iedere verzending verschijnt.

"Sommige geselect. best. zijn momenteel in gebruik. Ze kunnen niet verwijderd worden."

U kunt geen bestand verwijderen dat in de wachtrij staat voor verzending (de "Wachten..." status wordt weergegeven) of waarvan de informatie is gewijzigd met DeskTopBinder.

Annuleer de verzending ("Wachten..." status gewist) of de DeskTopBinder-instelling en verwijder vervolgens het bestand.

"Sommige pagina's zijn bijna leeg. Om te annuleren, druk op de toets Stop."

De eerste pagina van het document is bijna blanco.

De blanco zijde van het origineel is mogelijk gescand. Controleer of u uw originelen juist geplaatst heeft.

"De ingevoerde bestandsnaam bevat ongeldige tekens. Voer de bestandsnaam weer in met gebruik van de volgende 1-bit tekens. "0 tot 9", "A tot Z", "a tot z" . - _""

De bestandsnaam bevat een teken dat niet gebruikt kan worden.

Controleer de bestandsnaam die werd ingesteld bij het scannen. Voor meer informatie over de tekens die in bestandsnamen gebruikt kunnen worden, zie de ScannerhandleidingIllustratie instructies op CD-ROM.

"De geselect. best. bevat best. zonder toegangsprivileges. Alleen best. met toegangspriv. zullen worden verwijderd."

U heeft geprobeerd bestanden te verwijderen zonder dat u over de vereiste bevoegdheden beschikt.

Bestanden kunnen worden verwijderd door de bestandsbeheerder. Als u een bestand wilt verwijderen waarvoor u niet gemachtigd bent, neem dan contact op met de beheerder.

"Doorzenden is mislukt. Onvoldoende geheugen in de harde schijf van de bestemming. Om huid. status te contr., druk op [Status gescande bestanden]."

Verzending is mislukt. Er was niet genoeg vrije ruimte op de harde schijf van de SMTP-server, FTP-server of clientcomputer op de bestemming.

Wijs voldoende ruimte toe.

"Doorzenden is mislukt. Om huid. status te contr., druk op [Status gescande bestanden]."

Terwijl er een bestand werd verzonden, is er een netwerkfout opgetreden en kon het bestand niet correct verzonden worden.

Wanneer het bericht opnieuw verschijnt nadat u opnieuw hebt gescand, kan de oorzaak een gemengd netwerk zijn of anders doordat netwerkinstellingen gewijzigd werden tijdens een WSD scanoverdracht. Vraag het na bij uw systeembeheerder.

"Bijwerken bestemmingslijst mislukt. Opnieuw proberen?"

Er is een netwerkfout opgetreden.

Controleer of de server is aangesloten.

"Bestemmingslijst wordt bijgewerkt... Een ogenblik geduld a.u.b. Geselecteerde bestemmingen en/of namen zijn gewist."

Een opgegeven bestemming of afzendernaam is gewist toen de bestemmingslijst in de bezorgingsserver werd bijgewerkt.

Geef de bestemming of de afzendernaam opnieuw op.

"Bestemmingslijst wordt bijgewerkt... Een ogenblik geduld a.u.b. Geselecteerde bestemmingen en/of namen zijn gewist."

De bestemmingslijst wordt bijgewerkt vanuit het netwerk met Web Image Monitor.

Wacht totdat het bericht verdwenen is. Zet het apparaat niet uit terwijl dit bericht wordt weergegeven. Afhankelijk van het aantal bij te werken bestemmingen, kan er enige vertraging ontstaan voordat u verder kunt gaan. Terwijl dit bericht wordt weergegeven, kunt u het apparaat niet gebruiken.

"U heeft niet de privileges om deze functie te gebruiken."

De aangemelde gebruiker is niet gemachtigd om de geselecteerde functie te gebruiken.

• Neem contact op met de beheerder als u toestemming nodig heeft voor de vereiste functie.

• Antivirusprogramma's en firewalls kunnen voorkomen dat clientcomputers een verbinding maken met dit apparaat.

• Om te voorkomen dat een antivirustoepassing de verbinding blokkeert, registreert u het scannerprogramma in de veilige lijst van het antivirusprogramma. Voor meer informatie over het veilig stellen van een programma, zie de helpfunctie van uw antivirusapplicatie.

• Registreer het IP-adres van het apparaat in de IP-adres vrijstellingsinstellingen van het apparaat, om te voorkomen dat een firewall de verbinding blokkeert. Voor meer informatie over het vrijstellingsprocedure van een IP-adres, zie de helpfunctie van uw firewall.

"Bevat ongeldig(e) teken(s). Voer opnieuw in."

De bestandsnaam bevat een teken dat niet gebruikt kan worden.

Controleer de bestandsnaam die werd opgegeven bij het scannen. In de functie 'Scanbestanden naar mappen verzenden', mag de opgegeven bestandsnaam de volgende tekens niet bevatten:

\ / : * ? " < > |

De bestandnaam kan niet beginnen of eindigen met een punt (.).