Voorkomen van onbevoegd kopiëren

U kunt een vast patroon op het papier afdrukken om te voorkomen dat het wordt gekopieerd.

Deze illustratie toont hoe onbevoegd kopiëren kan worden voorkomen

Onbevoegd kopiëren voorkomen

U kunt dit apparaat configureren om antikopieerpatronen of tekst ingebed in een brondocument te herkennen en te reproduceren met een apparaat uitgerust met de kopieerpreventiefunctie. De detectie vindt plaats op het moment waarop het apparaat kopieert, faxt, scant of een document opslaat in de Document Server. Wanneer het apparaat een ingebed antikopieerpatroon of tekst vindt, dan zal het de tekst of het patroon reproduceren op een zichtbare resolutie om kopiëren zonder toestemming te ontmoedigen. Let op: u kunt met dit apparaat geen reproduceerbare antikopieerpatronen of -tekst insluiten.

Gegevensbeveiliging voor kopiëren

U kunt dit apparaat configureren om af te drukken over kopieën als er antikopieerpatronen of tekst ingebed in een brondocument wordt waargenomen met een apparaat uitgerust met de kopieerpreventiefunctie. De detectie vindt plaats op het moment waarop het apparaat kopieert, faxt, scant of een document opslaat in de Document Server. Als een antikopieerpatroon of -tekst wordt gedetecteerd, wordt een effen grijze laag over de kopie heen afgedrukt om ongeoorloofd kopiëren te ontmoedigen. Indien u wilt dat het apparaat afdrukt over kopieën heen van documenten waarin antikopieerpatronen of tekst ingebed is, dan moet u de optionele Copy Data Security Unit installeren. Met dit apparaat kunt u geen antikopieerpatronen of -tekst insluiten die ervoor zorgen dat een grijze laag wordt afgedrukt over kopieën. Zie voor meer informatie over Gegevensbeveiliging voor kopiëren de Veiligheidsinformatie Illustratie geeft aan dat instructies op een cd-rom staan.