Vynechat záhlaví
 

Vypnutí zařízení hlavním spínačem/V případě výpadku napájení

Níže uvedené poznámky popisují výpadky napájení a vypínání zařízení.

VÝSTRAHA


  • Při odpojování zástrčky ze zásuvky vždy tahejte za zástrčku, nikoliv za šňůru. Taháním za šňůru ji může poškodit. Použití poškozených síťových šňůr by mohlo mít za následek požár nebo úraz elektrickým proudem.

Důležité

  • Nevypínejte hlavní spínač, pokud indikátor napájení svítí nebo bliká. Pokud zařízení vypnete, může dojít k poškození pevného disku nebo paměti a k poruše zařízení.

  • Před vytáhnutím zástrčky vypněte hlavní spínač. Vytáhnete-li zástrčku ve chvíli, kdy je zařízení zapnuté, může se poškodit pevný disk nebo paměť a následně dojít k chybě.

  • Než odpojíte kabel napájení, ujistěte se, že je na displeji zobrazeno 100%. Je-li zobrazena nižší hodnota, jsou v paměti obsažena nějaká data.

  • Ihned po obnovení napájení je potřeba vnitřní baterii dostatečně dobít, aby opět chránila před ztrátou dat. Ponechejte zařízení zapojené a hlavní spínač zapnutý po dobu minimálně 24 hodin od výpadku napájení.

I když je hlavní spínač vypnutý, nebude obsah paměti zařízení (například naprogramovaná čísla) ztracen. Bude-li však napájení zařízení vypnuto z důvodu vypnutého hlavního spínače, přerušení dodávky proudu nebo odpojení napájecího kabelu po dobu jedné hodiny, bude obsah paměti faxu ztracen. Ztracená data zahrnují veškeré faxové dokumenty uložené v paměti pomocí funkce Vysílání/Příjem z paměti nebo Zámku paměti.

Pokud se z paměti vymažou soubory, pak se ihned po obnovení napájení vytiskne Zpráva při přerušení napájení.

Toto hlášení lze použít k identifikaci ztracených souborů. Pokud došlo ke ztrátě dokumentu uloženého při Vysílání z paměti, odešlete jej znovu. Pokud byl ztracen dokument přijatý pomocí Příjmu do paměti nebo Náhradního příjmu, požádejte odesilatele, aby jej odeslal ještě jednou.