Vynechat záhlaví
 

Rozlišení

Zadejte rozlišení v závislosti na velikosti textu originálu.

Obrázky a text jsou naskenovány do zařízení převedením do soustavy bodů. Hustota bodů určuje kvalitu obrazu, ale také délku jeho vysílání. Obrazy snímané ve vyšším rozlišení (Superjemný) proto mají vysokou kvalitu, ale jejich přenos trvá déle. Naopak snímání v nízkém rozlišení (Standard) vede k nižší kvalitě, ale originál je odeslán rychleji. Vyberte nastavení, které odpovídá vašim potřebám a je kompromisem mezi rychlostí a kvalitou obrazu.

Standard (8 × 3,85 řádků/mm, 200 × 100 dpi)

Vyberte pro originály se znaky v normální velikosti.

Jemný (8 × 7,7 řádků/mm, 200 × 200 dpi)

Vyberte, pokud máte originály s malými znaky nebo pokud vyžadujete vyšší čistotu kopie. Toto rozlišení je dvakrát vyšší než Standardní.

Superjemný (vyžaduje volitelný modul rozšíření paměti: 16 × 15,4 řádků/mm, 400 × 400 dpi)

Vyberte u originálů s jemnou kresbou detailů nebo při požadavku na maximální možnou čistotu obrazu. Toto rozlišení je osmkrát vyšší než Standardní.

1Stiskněte [Nastavení snímání].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

2Stiskněte [Rozlišení].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

3Vyberte požadované rozlišení a pak stiskněte tlačítko [OK].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

Upozornění

  • Jestliže nainstalujete doplňkové rozšíření paměti, na displeji Rozlišení se zobrazí údaj "Superjemný".

  • Pokud zařízení příjemce nepodporuje rozlišení, při kterém odesíláte, toto zařízení automaticky přepne na podporované rozlišení. Rozlišení, které používáte pro odeslání, můžete zkontrolovat vytištěním Deníku. Pro podrobnosti o tisku Deníku viz "Tisk deníku".

  • K odesílání v rozlišení Superjemný je nutné, aby zařízení bylo vybaveno doplňkovým modulem pro rozšíření paměti. Zařízení příjemce musí podporovat příjem faxových dokumentů v rozlišení Superjemný.

  • Toto zařízení podporuje příjem v rozlišení Standard, Detailní, Jemný (s volitelným rozšiřujícím paměťovým modulem) a Superjemný (s volitelným rozšiřujícím paměťovým modulem).

  • Můžete nastavit typ rozlišení, který se zvolí po zapnutí zařízení nebo stisknutí tlačítka [Zrušit režimy]. Viz „Změna výchozích funkcí úvodního displeje faxu“.

  • Při používání vysílání Internet-faxu jsou dokumenty odeslány s rozlišením „Jemný“ i v případě, že jste zvolili „Superjemný“. Pokud chcete dokument poslat v kvalitě „Superjemný“, při registraci příjemců do Adresáře nastavte Plný režim. Viz „Plný režim T.37“.