Vynechat záhlaví
 

Pořadí rozesílání

Funkce rozesílání slouží k odeslání stejného originálu více příjemcům současně.

Rozesílat můžete prostřednictvím různých typů vysílání (Fax, IP-Fax, Internet fax, e-mail a do složky) současně.

Při zadávání více příjemců nejprve zadejte prvního příjemce a potom zadejte dalšího stisknutím tlačítka [Přidat].

Pokud volíte více příjemců pro tentýž dokument (rozesílání), dokumenty jsou odeslány v pořadí, ve kterém jste příjemce vybrali. Pokud faxový dokument není možné některému příjemci odeslat, zařízení opakuje volbu tohoto příjemce po volbě posledního z příjemců zvolených pro rozesílání. Například pokud zvolíte pro rozesílání čtyři příjemce, A až D, a pokud jsou linky příjemců A a C obsazeny, zařízení vytočí příjemce v následujícím pořadí: A, B, C, D, A a C.

Pro kontrolu postupu vysílání vytiskněte Seznam vysílaných souborů. Viz "Tisk seznamu souborů v paměti (Tisk seznamu vysílaných souborů)".

Jestliže je nainstalována volitelná jednotka rozhraní G3, funkci současně probíhajícího rozesílání lze použít k současnému odesílání faxů na různých telefonních linkách. Viz "Současně probíhající rozesílání pomocí více linek".

Pokud během rozesílání více příjemcům určíte druhé vysílání, faxy budou odesílány střídavě na zbývající příjemce aktuálního a druhého rozesílání.

Pokud pro rozesílání zadáte například příjemce A a B a potom zadáte rozesílání pro příjemce C a D (zatímco probíhá vysílání na příjemce A), zařízení provede volbu příjemců v následujícím pořadí: A, C, B a D.

Pokud čeká předchozí soubor a následující soubor, budou odeslány ve stejném pořadí.

Upozornění

  • Abyste předešli náhodnému zvolení více příjemců, můžete funkci rozesílání zakázat. Když je funkce rozesílání zakázána, nemůžete zvolit skupinu příjemců. Můžete zvolit vždy pouze jednu adresu (příjemce). Podrobné informace o tom, jak rozesílání zakázat, vám poskytne zástupce servisu.

  • Nabídka Funkce faxu obsahuje nastavení uživatelského parametru (přepínač 17, bit 2) který vám umožňuje nakonfigurovat zařízení tak, aby uživatel musel stisknout tlačítko [Přidat] kdykoliv, když chce pomocí tlačítek příjemců zvolit dalšího příjemce. Takto zabráníte tomu, aby uživatelé omylem odeslali dokumenty špatnému příjemci. Viz „Nastavení parametrů“.