Tulostimen jakaminen verkossa

Tässä osassa esitellään, miten laitteen voi määrittää verkkotulostimeksi.

Kaikki verkon tietokoneet voivat käyttää jaettua tulostinta.

Tärkeää

• Tulostimen ominaisuuksien muuttaminen [kirjoittimet]-kansiossa edellyttää Tulostimien hallinta -oikeuden. Kirjaudu tiedostopalvelimeen järjestelmänvalvojana tai Tehokäyttäjät-ryhmän jäsenenä, niin saat tarvittavan oikeuden.

1Avaa [Tulostimet]-ikkuna [Käynnistä]-valikosta.

Jos käyttöjärjestelmä on Windows XP tai Windows Server 2003/2003 R2/2008, [Tulostimet ja faksit] -ikkuna avautuu.

2Napsauta sen tulostimen kuvaketta, jota haluat käyttää. Valitse [Tiedosto]-valikosta [Ominaisuudet].

Tulostimen ominaisuudet tulevat näyttöön.

3Napsauta [Jakaminen]-välilehdessä [Jaetaan nimellä:] -kohtaa.

4Jos haluat jakaa tulostimen Windowsin eri versioita käyttävien käyttäjien kanssa, valitse [Lisäohjaimet...].

Ohita tämä kohta, jos olet asentanut vaihtoehtoisen ohjaimen valitsemalla [Jaetaan nimellä:] tulostinohjaimen asentamisen aikana.

5Valitse [OK] ja sulje sitten tulostimen ominaisuudet.