Laitteen sijoittaminen

Laitteen sijainti on valittava huolella, koska käyttöympäristö voi vaikuttaa sen toimintaan huomattavasti.

VAROITUS

• Laitteen mukana tulevaa virtajohtoa saa käyttää vain tämän laitteen kanssa. Älä käytä sitä muiden laitteiden kanssa. Se saattaa aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai vammoja.

• Laitteen lähellä ei saa olla palavia nesteitä, kaasuja tai aerosoleja. Ne saattavat aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun.

• Pistorasian on oltava laitteen lähellä, ja sitä on voitava käyttää helposti.

• Liitä laite tässä oppaassa määritettyyn virtalähteeseen. Älä käytä muita virtalähteitä. Liitä virtajohto suoraan pistorasiaan. Älä käytä jatkojohtoa. Muut kuin tässä oppaassa määritellyt virtalähteet ja jatkojohdot voivat aiheuttaa sähköisku- tai tulipalovaaran.

• Vaurioitunut, rikkinäinen, muunneltu, puristuksissa oleva tai voimakkaasti kiristynyt tai taipunut virtajohto voi aiheuttaa sähköisku- tai tulipalovaaran.

• Virtapistokkeen liittimien koskettaminen metalliesineillä aiheuttaa tulipalo-ja sähköiskuvaaran.

• Pidä laitteen mukana toimitetut polyteenimateriaalit (pussit, käsineet ym.) aina poissa pikkulasten ulottuvilta. Jos polyteenimateriaali tukkii nenän tai suun, se voi aiheuttaa tukehtumisen.

TÄRKEÄÄ

• Laite ei saa altistua kosteudelle tai pölylle. Altistuminen saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Älä aseta laitetta epävakaalle tai kaltevalle pinnalle. Jos laite kaatuu, se saattaa aiheuttaa vammoja.

• Säilytä laitetta paikassa, joka täyttää ihanteellisen käyttöympäristön vaatimukset. Laitteen käyttäminen ympäristössä, jonka kosteus- ja lämpötila-arvot eivät ole suositellulla vaihtelualueella, voi aiheuttaa tulipalon. Pistorasiaa ympäröivä alue ei saa olla pölyinen. Pöly voi aiheuttaa tulipalon.

• Huoneen, jossa laite sijaitsee, on oltava hyvin ilmastoitu ja tilava. Hyvä ilmastointi on erityisen tärkeää silloin, kun laitetta käytetään paljon.

• Jos laitteen äänenvoimakkuustaso ylittää image 63dB (A), se ei sovellu toimistoympäristöön. Sijoita laite toiseen huoneeseen.

• Haihtuvia materiaaleja sisältävät sähkölaitteet voivat uutena haihduttaa aineita ympäröivään ilmaan. Tästä syystä hyvä ilmastointi on välttämätöntä muutaman päivän ajan huoneessa, johon laite on asennettu.

Asennukseen tarvittava tila

Suositellut tilan vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

image

Ihanteellinen käyttöympäristö

Sallitut ja suositellut kosteuden ja lämpötilan vaihtelualueet ovat seuraavat:

image

• Valkoinen alue: sallittu vaihtelualue

• Harmaa alue: suositeltu vaihtelualue

Huom.

• Laite on sijoitettava suureen ja hyvin ilmastoituun huoneeseen, jossa ilmaa vaihtuu tunnissa vähintään 30 m3 henkilöä kohti, jotta otsonin kertyminen voitaisiin välttää.

• Jos laite on pitkäaikaisessa käytössä suljetussa tilassa, jossa ei ole hyvää ilmanvaihtoa, ilmassa saattaa olla outo haju. Suosittelemme laitteen sijoittamista hyvin ilmastoituun huoneeseen, jotta työympäristö olisi viihtyisä.

Vältettävät ympäristöt

Tärkeää

• suorassa auringonvalossa tai kirkkaassa valossa olevat alueet

• pölyiset alueet

• syövyttäviä kaasuja sisältävät alueet

• liian kylmät, kuumat tai kosteat alueet

• suoraan ilmastointilaitteista tulevan kuuman, kylmän tai huoneenlämpöisen ilmavirran tiellä olevat alueet

• lämmityslaitteista tulevalle säteilylämmölle altistuvat alueet

• ilmastointilaitteiden, lämmityslaitteiden tai ilmankostuttimien lähellä olevat alueet

• muiden sähkölaitteiden lähellä olevat alueet

• alueet, joilla on usein voimakasta tärinää.

Virtalähde

Liitä virtajohto virtalähteeseen, jonka tiedot ovat seuraavat:

• image: 120 V, 50/ 60 Hz, 11 A tai enemmän (täysin varusteltuna)

• image: 220-240 V, 50/ 60 Hz, 6 A tai enemmän (täysin varusteltuna)