Kun kopiointi ei onnistu

Tässä osassa käsitellään epätyydyttävien kopiointitulosten todennäköisiä syitä ja mahdollisia ratkaisuja.

Peruskopiointi

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Paperitukoksia sattuu usein.

Asetettujen arkkien lukumäärä ylittää laitteen kapasiteetin.

Aseta paperia korkeintaan paperikasetin tai ohisyöttötason sivuohjaimien ylärajamerkintään asti.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperikasetin sivuohjaimet on asetettu liian tiukasti.

Työnnä sivuohjaimia kevyesti ja aseta ne uudelleen.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Paperi on liian paksua tai liian ohutta.

Käytä suositusten mukaista paperia. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Kopiopaperissa on ryppyjä, taitoksia tai poimuja.

Käytä ainoastaan suositusten mukaista paperia, jota on säilytetty suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosketusolosuhteissa. Lisätietoja suositusten mukaisesta paperista ja sen säilytystavoista on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Paperitukoksia sattuu usein.

Käytetään tulostettua paperia.

Älä aseta arkkeja, joille on jo tulostettu tai kopioitu toisella laitteella.

Paperitukoksia sattuu usein.

Arkit ovat tarttuneet toisiinsa.

Leyhyttele arkkeja läpikotaisin ennen niiden asettamista tai vaihtoehtoisesti syötä arkit laitteeseen yksi kerrallaan.

Syöttöhäiriöitä sattuu usein tulostettaessa sisäiselle tasolle 2 asetetuille arkeille.

Paperin syöttöhäiriö saattaa tapahtua jos luovutustasoksi on asetettu sisäinen taso 2 ja useat A3 tai 11 kertomerkki 17 arkit alkavat käpristyä luovutettaessa.

Nosta sisäisen tason 2 ohjainta ja yritä tulostaa työ uudestaan.

Lisätietoja ohjaimen nostamisesta on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kopiopaperi rypistyy.

Paperi on liian ohutta.

Käytä suositusten mukaista paperia. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Kopioita ei nidota.

Nitojaan on juuttunut niittejä.

Poista kiinni juuttuneet niitit. Katso Niittitukoksen poistaminen.

Kopioita ei nidota.

Kopiopaperi on käpristynyttä.

Käännä kasetissa olevat arkit ympäri.

Kopiot nidotaan erillisiin eriin.

Kopioiden määrä on liian suuri yhtenä eränä nidottavaksi.

Tarkista nitojan kapasiteetti. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Niitit on kohdistettu väärin.

Alkuperäiset on asetettu väärin.

Tarkista alkuperäisten oikea suunta. Lisätietoja alkuperäisten asettamisesta nidontaa käytettäessä on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Paperi ei tulostu nidontatoiminnon aikana.

Kun lopetat tulostuksen nidontatoiminnon aikana, paperit, joita ei nidottu tulostuksen aikana, saattavat jäädä nidontayksikköön.

Paina [Tyhjennä valinnat]-näppäintä ja nollaa kopioasetukset, nidonta mukaan lukien.

Nidotut asiakirjat eivät pysy kunnolla kasassa.

Tiettyjen paperityyppien taittaminen ja uudelleen avaaminen taiton ja nidonnan jälkeen on vaikeaa.

Käytä suositusten mukaista paperia. Lisätietoja on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Toimintoja ei voi yhdistää.

Valittuja toimintoja ei voi käyttää yhdessä.

Tarkista toimintoyhdistelmät ja tee asetukset uudelleen. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Lajittelussa sivut jaetaan kahteen pinoon.

Muisti täyttyi kesken lajittelun ja sivut luovutettiin sen vuoksi kahteen pinoon.

Aseta [Syöttö/Tulostus]-kohdassa olevan [Kopiokone/Asiakirjapalvelin]-valikon [Muisti täynnä, skannaus jatkuu autom.]-määrityksen asetukseksi [Pois].

Kopio on harmaa tai kopion taustalla näkyy tekstikuvio.

Olet kopioinut luvattomalta kopioinnilta suojatun asiakirjan.

Tarkista asiakirja. Lisätietoja asiakirjojen luvattoman kopioinnin estämisestä on Tulostimen käyttöohjeessa.

Kuvat ovat vinossa.

Paperikasetin sivuohjaimia ei ole asetettu kunnolla.

Varmista, että sivuohjaimet on kunnolla asetettu. Lisätietoja sivuohjainten asettamisesta, katso Tietoja laitteesta.

Kuvat ovat vinossa.

Paperi syötetään vinossa.

Aseta paperi oikein. Katso Tietoja laitteesta -oppaasta.

Arkkien reunat ovat taittuneet.

Paperi on kosteaa.

Käytä suositusten mukaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa säilytettyä paperia. Lisätietoja oikeasta paperin säilytyksestä on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Arkit ovat käpristyneet luovutettaessa.

Jotkin A3 ja 11 kertomerkki 17 arkit voivat käpristyä luovutettaessa.

Paperin syöttöhäiriö saattaa tapahtua jos luovutustasoksi on asetettu sisäinen taso 2 ja useat A3 tai 11 kertomerkki 17 arkit alkavat käpristyä luovutettaessa.

Jos arkit ovat käpristyneet luovutettaessa, nosta sisäisen tason 2 ohjainta. Lisätietoja ohjaimen nostamisesta on Tietoja laitteesta -oppaassa.

Arkit syöttyvät yhdessä aiheuttaen tukoksia.

Arkit ovat tarttuneet toisiinsa.

Leyhyttele sivuja paperien erottelemiseksi toisistaan ennen asettamista tai vaihtoehtoisesti syötä yksi arkki kerrallaan.

Muokkaus

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioitumatta "Tuplakopiot"-toimintoa käytettäessä.

Alkuperäisen ja kopiopaperin yhdistelmä on väärä.

Määritä paperikoko uudelleen. Valitse esimerkiksi A3Vaakatulostus A4-kokoisille Pystytulostus -alkuperäisille. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioitumatta "Poista reuna-", "Poista keskusta-" tai "Poista keskus/reuna-" -tilassa.

Olet asettanut leveän häivytysmarginaalin.

Kavenna marginaalia. Voit säätää marginaaliksi 2 - 99 millimetriä (0,1 - 3,9 tuumaa).

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioitumatta "Poista reuna-", "Poista keskusta-" tai "Poista keskus/reuna-" -tilassa.

Alkuperäiset on skannattu väärin.

Aseta alkuperäiset oikein.

Osa alkuperäisestä kuvasta jää kopioimatta "Marginaalin säätö" -tilassa.

• Olet asettanut leveän häivytysmarginaalin.

• Sidontakohdan vastakkaisella puolella on liian vähän tilaa marginaalille.

Kavenna marginaalia käyttäjän työkalujen avulla. Voit asettaa leveydeksi 0 - 30 millimetriä (0 - 1,2 tuumaa).

Alkuperäinen kuva ei kopioidu toistuvasti "Kuvan toisto" -tilassa.

Valitsit alkuperäisten kokoa vastaavan kopiopaperin, mutta et valinnut oikeaa kopiointisuhdetta.

Valitse alkuperäisiä suurempi kopiopaperi tai valitse oikea kopiointisuhde.

Leima

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Leiman paikka on väärä.

Paperin suunta on väärä.

Tarkista paperin suunta ja leiman paikka.

Leima ei tulostu arkkien takasivulle kaksipuolisessa kopioinnissa.

Takasivun leiman paikka ei ole yhteensopiva paperin koon kanssa.

Aseta takasivun leiman paikka uudelleen. Lisätietoja kaksipuoleisten tulosteiden takasivun leiman sijainnista on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Yhdistä-toiminto

Ongelma

Syy

Ratkaisu

"Vihkonen" tai "Vihko"-toiminnoilla tehtyjen kopioiden taittaminen kirjaksi ei onnistu kunnolla.

Valitsit asetuksen ("Avautuu vasemmalle" tai "Avautuu oikealle"), joka ei vastaa alkuperäisten suuntaa.

Määritä [Suunta: Vihkonen, Vihko]-asetus oikein [Muokkaa]-valikon [Kopiokone/Asiakirjapalvelin]-kohdassa.

Jotkin kuvan osat eivät kopioidu "Yhdistä" -toimintoa käytettäessä.

Määritetty kopiointisuhde ei vastaa alkuperäisiä ja kopiopaperia.

Kun määrität kopiointisuhteen manuaalisesti, varmista, että suhde vastaa alkuperäisiä ja kopiopapereita. Valitse oikea kopiointisuhde ennen Yhdistä-tilan käyttämistä. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Kopiot ovat väärässä järjestyksessä.

Alkuperäiset on asetettu väärään järjestykseen.

Kun asetat alkuperäispinon syöttölaitteeseen, viimeisen sivun pitää olla alimpana.

Jos asetat alkuperäisen valotuslasille, aloita ensimmäisestä kopioitavasta sivusta.

Kaksipuolinen kopiointi

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

Olet asettanut paperin ohisyöttötasolle.

Poista ohisyöttötasolle asetettu paperi. Lataa paperi toiselle syöttötasolle.

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

Asettamasi paperi painaa enemmän kuin 169 g/m2.

Vaihda paperi.

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

[Kopioi 2-puolisena]-asetus on "Paperityyppi" kohdassa [Ei].

Valitse [Kasetin paperiasetus]-valikon kohdassa "Paperityyppi" asetuksen [Kopioi 2-puolisena] arvoksi [Kyllä].

Kaksipuoleinen tulostus ei onnistu.

Et voi valita kaksipuolista tulostusta, jos paperityyppiasetuksena on [Paksu paperi 2] tai [Paksu paperi 3].

Valitse muu kuin [Paksu paperi 2] tai [Paksu paperi 3] paperityyppiasetukseksi [Kasetin paperiasetus]-valikon kohdassa "Paperityyppi".

Kopiot ovat väärässä järjestyksessä.

Alkuperäiset on asetettu väärään järjestykseen.

Kun asetat alkuperäispinon syöttölaitteeseen, viimeisen sivun pitää olla alimpana.

Jos asetat alkuperäisen valotuslasille, aloita ensimmäisestä kopioitavasta sivusta.

"Kaksipuoleisuus" -toimintoa käytettäessä, kopio tehdään ylhäältä alaspäin, vaikka [Pitkä sivu]-asetus on valittuna.

Alkuperäiset on asetettu väärään suuntaan.

Aseta alkuperäinen oikeaan suuntaan. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Asiakirjapalvelin

Ongelma

Syy

Ratkaisu

Olet unohtanut salasanan.

Et voi käyttää suojattua tiedostoa ilman salasanaa.

Ota yhteys pääkäyttäjään.

Asiakirjapalvelimelle tallennetut tiedostot poistetaan valitsemalla [Poista kaikki tiedostot asiakirjapalvelimelta] kohdasta [Pääkäyttäjän työkalut] valikossa [Järjestelmäasetukset]. Koska tämä toimenpide poistaa lopullisesti jokaisen tiedoston, varmista ettei asiakirjapalvelimella ole tiedostoja, jotka haluaisit säästää. Lisätietoja valinnasta Poista kaikki tiedostot asiakirjapalvelimelta on Verkko- ja järjestelmäasetukset-oppaassa.

Et muista tiedoston sisältöä.

Et välttämättä tunnista tiedostoa pelkän nimen perusteella.

Voit tarkistaa tiedoston sisällön vaihtamalla Valitse tiedosto -näytöksi [Lista] tai [Pienoiskuva]. Voit tarkistaa muutkin kuin tiedoston nimitiedot.

• Listanäyttö

Näyttää tiedoston nimen, tallennuspäivän ja käyttäjänimen.

• Pienoiskuvanäyttö

Näyttää tallennetun tiedoston kuvan.

Voit suurentaa kuvaa [Esikatselu]-painiketta painamalla. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

Muisti täyttyy usein.

Asiakirjapalvelimen muisti on täynnä.

Poista tarpeettomat tiedostot. Valitse tarpeettomat tiedostot Valitse tiedosto -näytössä ja paina [Poista tiedosto]. Jos tämä ei lisää vapaana olevan muistin määrä, toimi seuraavasti.

• Siirry skannausnäytölle ja poista skanneritoiminnolla tallennetut tarpeettomat tiedostot.

• Siirry tulostusnäytölle ja poista tarpeettomat Salattu tulostus -, Viivästetty tulostus -, Tallennustulostus- ja Mallitulostus-toiminnoilla tallennetut työt.

Haluat tarkistaa tulostuslaadun ennen suurta tulostustyötä.

Voit tulostaa yhden kopion määrittämättä asetusta uudelleen.

Tulosta ensin vain yksi sarja painamalla [Mallikopio] ja tarkista tulosteen laatu. Lisätietoja on Kopiokoneen ja asiakirjapalvelimen käyttöohjeessa.

"Tätä sivua ei saa esikatseluun."-viesti tulee näyttöön, eikä pienoiskuvaa voida tarkistaa.

Kuvatiedot ovat saattaneet vaurioitua.

Painamalla [Poistu] näet esikatselunäytön ilman pienoiskuvaa.

Jos valittu asiakirja sisältää useita sivuja, vaihda sivua painamalla [Vaihda] "Näytettävä sivu"-alueella, jolloin esikatselukuva seuraavasta sivusta avautuu.

Liittyvät aiheet

Jos muisti on täynnä