De hoofdschakelaar uitschakelen / In geval van een stroomonderbreking

Onderstaande opmerkingen hebben betrekking op een stroomonderbreking en het uitzetten van het apparaat.

VOORZICHTIG

Trek aan de stekker, niet aan het snoer, wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt.

Belangrijk

• Schakel de hoofdschakelaar niet uit terwijl de aan/uit-indicator brandt of knippert. Als u dit doet, dan kunnen de harde schijf en het geheugen beschadigd worden en kunnen er storingen optreden.

• Schakel de schakelaar uit voordat u de stekker uit het stopcontact haalt. Als u de stekker uit het stopcontact haalt terwijl de schakelaar niet is uitgeschakeld, dan kunnen de harde schijf en het geheugen beschadigd raken en kunnen er storingen optreden.

• Zorg ervoor dat op de display 100% staat aangegeven voordat u de stekker van het apparaat uit het stopcontact haalt. Als er een lagere waarde wordt weergegeven, kunnen er nog gegevens in het geheugen staan.

• Direct na een stroomonderbreking dient de interne batterij voldoende opgeladen te worden ter bescherming van toekomstig gegevensverlies. Houd tot circa 24 uur na de stroomonderbreking de stekker van het apparaat in het stopcontact en de hoofdschakelaar ingeschakeld.

Zelfs als de hoofdschakelaar is uitgeschakeld zal de inhoud van het geheugen van het apparaat (bijvoorbeeld geprogrammeerde nummers) niet verloren zijn. Als de stroom echter circa een uur is afgesloten omdat de hoofdschakelaar is uitgeschakeld, er een stroomonderbreking is of het elektriciteitssnoer is verwijderd, dan zal de inhoud van het faxgeheugen verdwenen zijn. Dit zijn o.a. faxdocumenten die zijn opgeslagen in het geheugen met Geheugen Verzending/Ontvangst, of Geheugenslot.

Als er een bestand is gewist uit het geheugen, dan wordt er automatisch een Stroomstoringsrapport afgedrukt zodra de stroom weer wordt hersteld.

Dit rapport kan worden gebruikt om verloren bestanden te identificeren. Als een geheugen opgeslagen voor Geheugen Verzending verloren is gegaan, stuur deze dan nogmaals. Als een document ontvangen door Geheugen Ontvangst of Vervangende Ontvangst verloren is gegaan, vraag de afzender dan om het opnieuw te versturen.