Over de Scannerfuncties

In deze paragraaf worden functies beschreven die u in de scannermodus kunt gebruiken.

U kunt de scanfuncties gebruiken om scanbestanden naar computers te verzenden, originelen vanaf een computer te scannen met behulp van de TWAIN-driver of scanbestanden op te slaan op de harde schijf van het apparaat.

Raadpleeg de desbetreffende hoofdstukken voor meer informatie over elke functie.

Gescande bestanden verzenden (netwerkscanner)

U kunt scanbestanden verzenden naar of opslaan op een computer en u kunt het format van een scanbestand opgeven in overeenstemming met het bedoelde gebruik van het bestand.

• Verzenden via e-mail

U kunt scanbestanden verzenden naar de opgegeven e-mailadressen.

Zie hoofdstuk 1 voor meer informatie.

• Verzenden naar mappen

U kunt scanbestanden opslaan in gedeelde netwerkmappen of op FTP- of Netware-servers.

Zie hoofdstuk 2 voor meer informatie.

• Verzenden met behulp van WSD

U kunt Web Services on Devices (WSD) gebruiken om scanbestanden naar een client-computer te versturen.

Voor meer details zie hoofdstuk 3 "Scanbestanden verzenden met behulp van WSD"

• Bezorgen

U kunt scanbestanden bezorgen met behulp van een bezorgingsserver.

Voor meer details zie hoofdstuk 6 "Scanbestanden bezorgen".

Originelen op een clientcomputer scannen (TWAIN-scanner)

U kunt de TWAIN-stuurprogramma gebruiken om bestanden te scannen vanaf een via een netwerk of rechtstreeks aangesloten computer.

Voor meer details zie hoofdstuk 7 "Originelen scannen met de TWAIN-compatibele netwerkscanner".

Bestanden opslaan

Scanbestanden kunnen worden opgeslagen op de harde schijf van het apparaat of op een verwijderbaar geheugen.

• Bestanden opslaan op de harde schijf van het apparaat.

U kunt diverse dingen doen met bestanden die opgeslagen zijn op de harde schijf, zoals opslaan in gedeelde mappen en verzenden via e-mail.

Voor meer details zie hoofdstuk 4 "Bestanden opslaan met de scanfunctie".

• Bestanden opslaan op een verwijderbaar geheugen

U kunt scanbestanden opslaan op een verwijderbaar geheugen, zoals een USB memory stick of een SD-kaart.

Voor meer details zie hoofdstuk 5 "Scanbestanden opslaan op een verwijderbaar geheugen".