Een scanprofiel wijzigen

Deze paragraaf beschrijft hoe u een scanprofiel kunt wijzigen. Een scanprofiel bevat scaninstellingen die werden opgegeven op een client-computer.

Als het apparaat voor het eerst op een computer wordt geregistreerd, wordt automatisch een profiel aangemaakt. Met de volgende procedure kunt u dit profiel op de computer wijzigen.

1In het menu [Start] klikt u op [Configuratiescherm].

Het configuratiescherm verschijnt.

2Dubbelklik op [Scanners en camera's]

Het dialoogvenster [Scanners en camera's] verschijnt.

3Selecteer dit apparaat en klik vervolgens op [Scanprofielen].

Het venster [Scanprofielen] verschijnt.

4Selecteer een profiel en klik vervolgens op [Bewerken].

Het dialoogvenster met het gewijzigde profiel verschijnt.

5Configureer de benodigde instellingen.

6Klik op [Profiel opslaan].

De gewijzigde scaninstellingen worden als profiel opgeslagen.

In de volgende tabel vindt u de instellingen voor het scanprofiel die u kunt configureren.

Items en instellingen voor het scanprofiel

Optie

Scaninstellingen

Profielnaam:

Geef de profielnaam in.

Bron:

Kies één van de volgende mogelijkheden:

Vlakbed

Invoer (één zijde scannen)

Invoer (beide zijden scannen)

Papierformaat:

Als u [Invoer (één zijde scannen)] of [Invoer (beide zijden scannen)] kiest bij [Bron], dient u het papierformaat op te geven.

Kleurformaat:

Kies één van de volgende mogelijkheden:

Kleur

Grijsschaal

Zwart-wit

Bestandstype:

Kies één van de volgende mogelijkheden:

BMP (Bitmap-afbeelding)

JPG (JPEG-afbeelding)

PNG (PNG-afbeelding)

TIF (TIFF-afbeelding)

Resolutie (DPI):

Geef de resolutie op.

Helderheid:

De instelling die u hier opgeeft, wordt niet gebruikt voor het scannen.

Contrast:

De instelling die u hier opgeeft, wordt niet gebruikt voor het scannen.

Opmerking

• Als een profiel niet voorkomt in het dialoogvenster [Scanners en Camera's], is het bijbehorende apparaat eventueel uitgeschakeld of werden de vereiste WSD-scannerinstellingen niet opgegeven. Voor meer details over de WSD-scannerinstellingen raadpleegt u "Voorbereiding van het verzenden van bestanden met behulp van WSD".

• Als een profiel niet voorkomt in het dialoogvenster [Scanprofiel], maakt u het profiel aan als een nieuw profiel. Voor meer details zie "Een nieuw scanprofiel aanmaken".

• U kunt meerdere profielen aanmaken.

• U kunt [Voorvertoning] niet gebruiken in het dialoogvenster [Profiel bewerken].

Verwante onderwerpen

Een nieuw scanprofiel aanmaken