Spoolafdrukken

Met Spoolafdrukken kunt u afdruktaken die worden overgedragen vanaf een computer, tijdelijk opslaan om ze af te drukken wanneer ze zijn overgedragen. Dit verkort de afdruktijd doordat de efficiƫntie van de printer toeneemt.

Belangrijk

• Tijdens spoolafdrukken wordt de harde schijf gebruikt en het Data In-lampje knippert. Het uitschakelen van de computer of het apparaat tijdens spoolafdrukken kan de harde schijf beschadigen. Ook worden gespoolde taken verwijderd als de computer of het apparaat uitegezet worden tijdens Spoolafdrukken. Schakel daarom niet de voeding van de computer of het apparaat uit tijdens Spoolafdrukken.

• Als er gegevens naar het apparaat gestuurd worden met gebruik van andere protocollen dan "diprint", "lpr", "ipp", "ftp", "sftp", "smb" en "wsd (printer)", kan Spoolafdrukken niet uitgevoerd worden.

Spoolafdrukken instellen

Spoolafdrukken kan door middel van telnet of met de Web Image Monitor worden ingesteld.

• Web Image Monitor gebruiken

Raadpleeg de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen of de Help voor meer informatie.

• Telnet gebruiken

Type in 'spoolsw spool on' om spoolafdrukken in te stellen.

Raadpleeg de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen voor meer informatie over telnet.

Een lijst gespoolde taken bekijken op het bedieningspaneel.

Een lijst gespoolde taken kan worden bekeken op het scherm van het bedieningspaneel, als Spoolafdrukken is ingesteld.

Druk op de toets [Printer] en vervolgens op [Takenlijst spoolen]. Een lijst van gespoolde taken verschijnt.

• Taken verwijderen

Selecteer de bestanden die verwijderd moeten worden en druk op [Verwijderen].

Gespoolde taken bekijken/verwijderen in Web Image Monitor

Start Web Image Monitor en geef het IP-adres van het apparaat op in de adresbalk. Zo krijgt u de bovenste pagina te zien.

Raadpleeg de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen voor meer informatie.

Opmerking

• Maximaal 150 taken kunnen tegelijk door Spoolafdrukken worden verwerkt.

• Als Spoolafdrukken niet is ingesteld, dan kunt u [Takenlijst spoolen] niet selecteren.

• De eerste pagina afdrukken met Spoolafdrukken verloopt traag.

• De computer kent relatief minder processortijd aan afdruktaken toe als grotere gegevenshoeveelheden worden gespooled.

• Opgeslagen gespoolde taken kunnen met Web Image Monitor worden bekeken of verwijderd.