Beperkingen

De volgende beperkingen zijn van toepassing op de Windows Terminal Service-omgeving.

Die beperkingen zitten ingebouwd in Windows Terminal Service of MetaFrame.

Windows Terminal Service

In de Windows Terminal Service-omgeving zijn sommige van de functies van het printerstuurprogramma niet beschikbaar. In een omgeving waarin Windows Terminal Service geïnstalleerd is, zijn sommige van de functies van het printerstuurprogramma niet beschikbaar, zelfs als een functie van Windows Terminal Service niet wordt gebruikt. Wanneer u SmartDeviceMonitor for Client installeert in een omgeving waarin de Terminal Service draait op de computer van de Windows 2000 Server-familie, moet u dat doen via de installatiemodus. Dit zijn de twee installatiemethodes met behulp van de installatiemodus:

1. Gebruik [Software] in [Configuratiescherm] om SmartDeviceMonitor for Client te installeren.

2. Voer de volgende opdracht in in de opdrachtregel van MS-DOS:

Om de installatiemodus te verlaten, voert u de volgende opdracht in in de opdrachtregel van MS-DOS:

[Clientprinters automatisch aanmaken] in Metaframe

Met [Clientprinters automatisch aanmaken] kan een logische printer worden geselecteerd die werd aangemaakt door de lokale printergegevens van de client te kopiëren naar de MetaFrame-server. We bevelen u ten sterkste aan om deze functie in uw netwerkomgeving te testen voor u ze voor uw werk gebruikt.

• De instellingen voor optionele apparatuur worden niet in de server opgeslagen nadat de verbinding met de apparatuur werd verbroken. De instellingen voor optionele apparatuur krijgen opnieuw hun standaardwaarde telkens als de clientcomputer inlogt op de server.

• Wanneer een groot aantal bitmapafbeeldingen wordt afgedrukt of wanneer de server in een WAN-omgeving wordt gebruikt via inbellijnen zoals ISDN, dan is afdrukken niet altijd mogelijk, of kunnen zich fouten voordoen, afhankelijk van de snelheid van de gegevensoverdracht.

• Wanneer u MetaFrame XP 1.0 of hogere versies gebruikt, raden we u aan om instellingen in te voeren in [Bandbreedte van de Clientprinter] onder [Citrix Management Console], afhankelijk van de omgeving.

• Als zich een afdrukfout voordoet op de server en de afdruktaak of de printer die was aangemaakt in [Clientprinter automatisch aanmaken] niet kan worden verwijderd, raden we u het volgende aan:

• MetaFrame XP 1.0 SP1/FR1

Voer instellingen in in [Onafgewerkte afdruktaken verwijderen] in het registeren. Raadpleeg het Leesmij-bestand dat bij MetaFrame zit voor meer informatie.

• MetaFrame XP 1.0 FR2

Voer instellingen in in [Afdruktaken in behandeling verwijderen bij uitloggen] onder [Printereigenschappenbeheer] van Citrix Management Console.

[Printerstuurprogrammareplicatie] in MetaFrame

Met [Printerstuurprogrammareplicatie] kunt u printerstuurprogramma's over alle servers in een serverfarm verdelen.

• Als de printerstuurprogramma's niet correct worden gekopieerd, installeer ze dan rechtstreeks op elke server.