ftp/sftp

Gebruik de opdracht "put" of "mput", volgens het aantal af te drukken bestanden.

Wanneer één bestand wordt afgedrukt

ftp> put \pass name\file name [option]

Afdrukken vanaf de virtuele printer

ftp> put \path name\file name [virtual printer name]

Wanneer meerdere bestanden worden afgedrukt

ftp> mput \pass name\file name [\pass name\file name...] [option]

Volg de onderstaande procedure om af te drukken met behulp van de opdracht "ftp".

1. Formuleer het IP-adres van de printer of de hostnaam van de hostbestandprinter als argument en gebruik de opdracht "ftp".

% ftp "printer's IP address"

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en druk vervolgens op de toets [Enter].

Raadpleeg uw netwerkbeheerder voor meer informatie over de gebruikersnaam en het wachtwoord.

User:

Password:

Wanneer gebruikersverificatie ingesteld staat, voert u een log-in gebruikersnaam en wachtwoord in.

3. Wanneer u een binair bestand afdrukt, stelt u de bestandsmodus in op binair.

ftp> bin

Wanneer u een binair bestand in ASCII-modus afdrukt, is het mogelijk dat de afdrukt niet correct wordt uitgevoerd.

4. Geef op welke bestanden moeten worden afgedrukt.

Hieronder vindt u de voorbeelden van het afdrukken van een PostScript-bestand met de titel "file 1" in de map "C:\PRINT" en het afdrukken van bestand 1 en bestand 2.

ftp> put C:\PRINT\file1 filetype=RPS

ftp> mput C:\PRINT\file1 C:\PRINT\file2

5. Sluit ftp af.

ftp> bye