Items van IEEE 802.1X instellen voor Wireless LAN

1Log in op de Web Image Monitor in de beheerdersmodus.

2Klik op [Configuratie].

3Selecteer [IEEE 802.1X (WPA/WPA2)] in het gebied "Beveiliging".

4Voer in "Gebruikersnaam" de gebruikersnaam in die in de RADIUS-server is ingesteld.

5Voer de domeinnaam in "Domeinnaam" in.

6Selecteer "EAP-type". De configuraties zijn per EAP-type verschillend.

EAP-TLS

• Geef de volgende instellingen op, afhankelijk van het besturingssysteem waarmee u werkt:

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Servercertificaat verifiëren".

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Tussenliggende certificeringsinstantie vertrouwen".

• Voer de hostnaam van de RADIUS-server op "Server-ID" in.

LEAP

• Klik in "Wachtwoord" op Wijzigen en voer het wachtwoord in dat in de RADIUS-server is ingesteld.

EAP-TTLS

• Klik in "Wachtwoord" op [Wijzigen] en voer het wachtwoord in dat in de RADIUS-server is ingesteld.

• Klik in "Fase 2 Gebruikersnaam" op [Wijzigen] en voer de gebruikersnaam in die in de RADIUS-server is ingesteld.

• Selecteer [CHAP], [MSCHAP], [MSCHAPv2], [PAP] of [MD5] in "Fase 2 Methode".

• Afhankelijk van de RADIUS-server die u wilt gebruiken, zijn bepaalde methoden mogelijk niet beschikbaar.

• Geef de volgende instellingen op, afhankelijk van het besturingssysteem waarmee u werkt:

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Servercertificaat verifiëren".

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Tussenliggende certificeringsinstantie vertrouwen".

• Voer de hostnaam van de RADIUS-server in "Server-ID" in.

PEAP

• Klik in "Wachtwoord" op [Wijzigen] en voer het wachtwoord in dat in de RADIUS-server is ingesteld.

• Klik bij "Fase 2 Gebruikersnaam" op [Wijzigen], en voer de gebruikersnaam in die in de RADIUS-server is ingesteld.

• Selecteer [MSCHAPv2] of [TLS] in "Fase 2 Methode".

• Als u [TLS] selecteert, moet u "IEEE 802.1X Clientcertificaat" installeren.

• Geef de volgende instellingen op, afhankelijk van het besturingssysteem waarmee u werkt:

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Servercertificaat verifiëren".

• Selecteer [Aan] of [Uit] in "Tussenliggende certificeringsinstantie vertrouwen".

• Voer de hostnaam van de RADIUS-server op "Server-ID" in.

7Klik op [OK].

8Klik op [Configuratie] en vervolgens op [Wireless LAN-instellingen] in het gedeelte "Interface".

9Selecteer [Wireless LAN] in "Type LAN".

10Selecteer [Infrastructuur modus] in "Communicatiemodus".

11Voer de alfanumerieke tekens (a-z, A-Z, or 0-9) in in [SSID] volgens het toegangspunt dat u wilt gebruiken.

12Selecteer [WPA] in "Beveiligingsmethode".

13Selecteer [TKIP] of [CCMP (AES)] in "WPA Coderingsmethode" volgens het toegangspunt dat u wilt gebruiken.

14Selecteer [WPA] of [WPA2] in "WPA-verificatiemethode".

15Klik op [OK].

16Klik op [Uitloggen].

17Sluit Web Image Monitor af.

Opmerking

• Als er een probleem is met de instellingen, kunt u misschien niet meer met de printer communiceren. Om het probleem te identificeren, kunt u een netwerksamenvatting afdrukken.

• Als u het probleem niet vindt, stel dan de printerinterface opnieuw in op normaal en herhaal de procedure vanaf het begin.