Wanneer u NetWare gebruikt (bestandsserver)

Als de NetWare-bestandsserver en de printer zich aan tegenovergestelde zijden van een router bevinden, dan worden pakketten voortdurend over en weer gestuurd en kan dat mogelijk communicatiekosten veroorzaken. Omdat de verzending van pakketten een functie van NetWare is, moet u de configuratie van de router wijzigen. Als het op het netwerk dat u gebruikt niet mogelijk is om de router te configureren, configureer dan het apparaat.

De router configureren

Filter pakketten zodat ze niet via de inbelrouter gaan.

Verwijzing

• Het MAC-adres van de printer die filtert, wordt op de printerconfiguratiepagina afgedrukt.

• Raadpleeg de volgende instructies voor meer informatie over de configuratie van de printer als de router niet kan worden geconfigureerd.

De printer configureren met NetWare

1Configureer de bestandsserver aan de hand van de installatiemethode die eerder in deze handleiding werd beschreven.

2Stel het frametype in voor de NetWare-omgeving.

Opmerking

• Zie "Interface-instellingen" voor meer informatie over de selectie van een frametype.

De printer configureren zonder NetWare

1Wanneer er niet wordt afgedrukt, verzendt de netwerkinterfacekaart pakketten over het netwerk. Stel NetWare in op "niet actief".

Opmerking

• Zie "Interface-instellingen" voor meer informatie over de selectie van een protocol.