Energie besparen

In deze sectie worden de functies van het apparaat uitgelegd voor het besparen van energie.

Dit apparaat heeft de volgende functies om energie te besparen.

Energiespaarstand

Als u het apparaat voor een bepaalde tijd niet gebruikt of als u op de toets [Energiespaarstand] drukt, verdwijnt het display en gaat het apparaat over op de Energiespaarstand. Wanneer u de de toets [Energiespaarstand] nog een keer indrukt, dan gaat het apparaat weer aan. Het apparaat gebruikt minder elektriciteit in de Energiespaarstand.

U kunt bij Energiespaarstandtimer de tijdsduur veranderen dat het apparaat na gebruik wacht voordat het overschakelt naar de Spaarstand.

Automatische functie Uit

Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit als de taak klaar is nadat er een bepaalde tijdsduur is verstreken. Deze functie heet "Auto uit".

U kunt de Auto uit-tijd wijzigen bij Auto uit-timer.

Opmerking

• Zie de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

• In de volgende situaties werken de Energiespaarstand en de Auto uit-functie niet:

• Wanneer er een waarschuwingsbericht wordt weergegeven

• Wanneer er een onderhoudsbericht wordt weergegeven

• Wanneer het papier is vastgelopen

• Wanneer de klep is geopend

• Als het bericht “Toner bijvullen” verschijnt.

• Wanneer toner wordt bijgevuld

• Wanneer het scherm Gebruikersinstellingen/Teller/Informatie verschijnt

• Tijdens de vastgestelde opwarmperiode

• Als er gegevens worden verwerkt

• Wanneer bewerkingen worden geannuleerd tijdens het afdrukken

• Wanneer de functie Direct kiezen wordt gebruikt

• Wanneer een ontvanger wordt opgenomen in de adreslijst of in een groepskieslijst

• Wanneer de Data In-indicator brandt of knippert

• Wanneer het scherm van het opgeslagen document tijdens de printerfunctie verschijnt

• Als de interne koelventilator werkt