E-mailen voor afdrukken

JPEG- of PDF-bestanden die worden bijgevoegd bij e-mailberichten worden afgedrukt met de functie E-mailen voor afdrukken.

De ontvangstmethode voor e-mail is dezelfde als de methode voor Internetfax. Voor nadere details over ontvangstmethoden, zie "Automatische e-mailontvangst" en "Handmatige e-mailontvangst".

E-mailen voor afdrukken is niet beschikbaar bij de volgende functies:

Pagina verkleinen, Geruit merkteken, TSI-afdruk (Transmitting Subscriber Identification afdruk), Ontvangsttijd, Automatische opstart bij faxontvangst, Geheugenbeveiliging, Multi-Copy ontvangst, Speciale afzender programmeren, Resolutie, Paginascheiding en Lengtevermindering, Centreerteken, Beeldrotatie, 2-zijdige afdruk, Lade opgeven voor lijnen, Ladewisseling, Papierlade, Communicatie paginatelling, Doorsturen, Functie automatische papierselectie, Afdrukken op papier uit de handinvoerlade, Correct formaat afdrukken

Belangrijk

• Om een JPEG- of PDF-bestand te kunnen afdrukken, moet de optionele PostScript 3-eenheid zijn geïnstalleerd.

• PDF-bestanden versie 1.3, 1.4, 1.5 en 1.6 kunnen worden afgedrukt. Met dit apparaat kunt u echter mogelijk geen PDF-bestanden afdrukken als ze zijn verzonden vanaf bepaalde apparaten of zijn gemaakt in bepaalde omgevingen.

• Alleen JPEG-bestanden met een JFIF-indeling zijn compatibel. Dit apparaat kan geen JPEG-afbeeldingen die met een digitale camera gemaakt zijn met een Exif-indeling afdrukken, maar het kan wel JPEG-afbeeldingen die met multifunctionele randapparatuur gemaakt zijn met een JFIF-indeling afdrukken. Met dit apparaat kunt u echter mogelijk geen JPEG-bestanden afdrukken als ze zijn verzonden vanaf bepaalde apparaten of zijn gemaakt in bepaalde omgevingen.

Opmerking

• U kunt deze functie in- of uitschakelen met de gebruikersparameter (schakelaar 21, bit 2) in het menu Faxeigenschappen. Tekst- en TIFF-bestanden kunnen nog steeds worden afgedrukt, ook als deze functie is uitgeschakeld.

• Als een JPEG- of PDF-bestand wordt ontvangen als de functie E-mailen voor afdrukken is uitgeschakeld, wordt het bestand gezien als een fout en wordt een E-mail foutmelding teruggestuurd naar de afzender. U kunt deze functie aan- of uitzetten met de Gebruikersparameter (schakelaar 21, bit 7) in de Parameterinstellingen.

• Voor nadere details over het instellen van parameters, zie “Parameterinstellingen”.

• Als de lengte van een ontvangen document langer is dan het in het apparaat geplaatste papier, kan iedere pagina van het document worden gesplitst en op meerdere vellen worden afgedrukt, of worden verkleind en afgedrukt op één enkel vel.

• Wanneer een e-mailbericht meerdere of niet-ondersteunde bestanden bevat, wordt het ontvangstresultaat gedetecteerd, maar wordt er geen e-mailfoutmelding naar de afzender gestuurd.

• Wanneer het apparaat een kleurenafbeelding ontvangt, wordt deze in kleur afgedrukt.

• Afgedrukte JPEG-afbeeldingen en PDF-bestanden worden als printertaken geteld.

• Als een gecodeerd PDF-bestand binnenkomt, wordt het PDF-bestand alleen afgedrukt als het wachtwoord van het bestand overeenkomt met dat van het apparaat.

• U kunt de ontvangstresultaten van de functie E-mailen om af te drukken controleren aan de hand van het logboek. In het logboek wordt in de kolom met het aantal pagina's altijd "P.1" afgedrukt en wordt in de kolom met de communicatiemodus altijd "S" (de standaardresolutie) afgedrukt, ongeacht het werkelijke aantal pagina' of de werkelijke resolutie. Als het apparaat bestanden ontvangen die vanwege de indeling niet kunnen worden afgedrukt, wordt in de kolom met resultaten "fout" afgedrukt.

• Bij ontvangst via E-mailen voor afdrukken reageert apparaat niet op verzoeken om ontvangstbevestiging die bij het ontvangen e-mailbericht zijn gevoegd.