Verzenden naar mapbestemmingen (Mapbestemmingen)

U kunt een mapbestemming opgeven door een Bestemming-toets te selecteren uit de bestemmingslijst.

Belangrijk

• Om te kunnen versturen naar een mapbestemming, moet u eerst het pad voor de map registreren in het Adresboek. U kunt het pad niet invoeren op de standby display. Voor nadere details over het registreren van een mapbestemming, zie “Adressen en gebruikers registreren voor fax-/scannerfuncties” in de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

1Druk op [Map] om over te schakelen naar map als type verzending.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Druk op [Bestandstype] om het bestandstype in te stellen.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Selecteer [TIFF] of [PDF] en druk vervolgens op [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Druk op de Bestemmingtoets om een bestemming op te geven.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Geef de volgende bestemming op.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Druk op de volgende Bestemmingtoets om nog een andere bestemming toe te voegen.

Druk op het tabblad voor het verzendingstype om het type verzending te veranderen. U kunt hierbij kiezen uit Fax/IP-Fax, Internetfax, E-mail en Map.

5Druk op de toets [Start].

Opmerking

• Mapverzending wordt uitgevoerd in Geheugenverzending, waarbij de verzending automatisch wordt gestart nadat de documenten in het geheugen zijn opgeslagen. Wanneer u het verzendingstype overschakelt naar map terwijl het apparaat zich in de modus Directe verzending bevindt, wordt de verzendmodus automatisch overgeschakeld naar Geheugenverzending.

• Voor nadere details over het annuleren van een verzending, zie "Een verzending annuleren".

• Het menu Faxeigenschappen heeft een gebruikersparameter (schakelaar 17, bit 2) waarmee u het apparaaat zodanig kunt configureren dat de gebruiker op de toets [Toev.] moet drukken telkens wanneer hij of zij een bestemming opgeeft met de bestemmingstoets. Hiermee wordt voorkomen dat gebruikers per ongeluk documenten verzenden naar de verkeerde bestemming. Zie “Parameterinstellingen”.