Sorteren

Het apparaat voegt de kopieën samen tot sets en zet ze in volgorde.

Belangrijk

• Om de functie Geroteerd sorteren te kunnen gebruiken, moet u twee papierlades met papier van hetzelfde formaat en type, maar in verschillende richting (StaandLiggend) invoeren.

• U kunt de handinvoer niet gebruiken met Geroteerd sorteren.

Sorteren/Gestaffeld sorteren

De kopieën kunnen in opeenvolgende volgorde worden samengevoegd tot sets.

Om de functie Gestaffeld sorteren te gebruiken moet een lade voor gestaffeld sorteren zijn geïnstalleerd. Elke keer dat de kopieën van een set of opdracht worden afgeleverd, wordt de volgende kopie verschoven, zodat u elke set of opdracht kunt scheiden.

Illustratie van Sorteren

Geroteerd sorteren

Iedere set wordt steeds 90 graden gedraaid (StaandLiggend) en afgeleverd in de kopieerlade.

Illustratie van Geroteerd sorteren

1Druk op [Afwerken].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Selecteer [Sorteren] of [Gerot.sort.].

Wanneer er geen finisher is geïnstalleerd:

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Finisher SR790 is geinstalleerd: (Type 1 en 2)

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Finisher SR3010 is geinstalleerd: (Type 1 en 2)

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Booklet Finisher SR3000 is geinstalleerd: (Type 1 en 2)

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Finisher SR790 is geinstalleerd: (Type 3 en 4)

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Finisher SR3030 is geinstalleerd: (Type 3 en 4)

Schermafbeelding bedieningspaneel

Wanneer de Booklet Finisher SR3020 is geïnstalleerd: (Type 3 en 4)

Schermafbeelding bedieningspaneel

3Druk op [OK].

4Voer het aantal te kopiëren sets in met de cijfertoetsen.

5Plaats de originelen.

Druk op de toets [Testafdruk] om het type afwerking te bevestigen.

6Druk op de toets [Start].

Opmerking

• Als u een origineel op de glasplaat plaatst, moet u beginnen met de eerste pagina die moet worden gekopieerd. Als u originelen in de ADF plaatst, plaats dan de eerste pagina bovenop.

• Als originelen op de glasplaat of in de ADF worden geplaatst en u gebruikt de Batchmodus, druk dan op de toets [Scherp] nadat alle originelen zijn gescand.

• U kunt de instellingen voor Sorteren veranderen via het scherm Invoer/Uitvoer in Gebruikersinstellingen. Zie voor meer informatie "Invoer/Uitvoer".

• De papierformaten en -richtingen die in de functie Gestaffeld sorteren kunnen worden gebruikt, zijn als volgt:

• Staffellade (Type 1 en 2)

A3Liggend, A4StaandLiggend, A5StaandLiggend, A6Liggend, B4Liggend, B5StaandLiggend, B6Liggend, 11 × 17Liggend, Legal (81/2 × 14)Liggend, 81/2 × 13Liggend, Letter (81/2 × 11)StaandLiggend, 81/4 × 14Liggend, 81/4 × 13Liggend, 8 × 13Liggend, 8 × 101/2StaandLiggend, 71/4 × 101/2StaandLiggend, 51/2 × 81/2Liggend, 11 × 15Liggend, 11 × 14Liggend, 10 × 15Liggend, 10 × 14Liggend

• Staffellade (Type 3 en 4)

A3Liggend, A4StaandLiggend, A5StaandLiggend, A6Liggend, B4Liggend, B5StaandLiggend, B6Liggend, 11 × 17Liggend, Legal (81/2 × 14)Liggend, Letter (81/2 × 11)StaandLiggend, 81/4 × 14Liggend, 8 × 101/2StaandLiggend, 71/4 × 101/2StaandLiggend, 51/2 × 81/2Liggend, 12 × 18Liggend, 11 × 14Liggend

• Papierformaten en -richtingen die kunnen worden gebruikt in de functie Geroteerd sorteren zijn als volgt:

• Type 1 en 2

A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, A5StaandLiggend, 81/2 × 11StaandLiggend

• Type 3 en 4

A4StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, 81/2 × 11StaandLiggend

• Het aantal kopieën dat in de lade kan worden geplaatst, is als volgt. Wanneer het aantal kopieën de capaciteit overschrijdt, moet u kopieën uit de lade halen (papiergewicht: 80 g/m2, 20 lb.).

• Interne lade 1

A4, 81/2 × 11 of kleiner: 500 vellen (250 vellen als de optionele brugeenheid geïnstalleerd is).

B4 JIS, 81/2 × 14 of groter: 250 vellen (125 vellen als de optionele brugeenheid geïnstalleerd is.)

• Interne lade 2

125 vellen

• Staffellade

A4, 81/2 × 11 of kleiner: 250 vellen

B4 JIS, 81/2 × 14 of groter: 125 vellen

• Voor meer informatie over het aantal kopievellen dat de uitvoerlade aankan, zie "Papiervereisten bij het Gebruik van de Finisher".