Fejléc átugrása
KézikönyvekTartalomElőzőTovábbSúgó

T.37 teljes mód

A készülék kompatibilis a T.37 teljes móddal. A T.37 teljes mód egy nemzetközi szabvány internetfax átvitelre. (ITU-T ajánlás, RFC2532)

Ha internetfax kommunikáció kerül kiépítésre T.37 teljes móddal kompatibilis készülékek között, a vevő oldal az e-mailhez csatolt vételi visszaigazolási kérelemre elküldi a visszairányú elfogadási nyugtát (azonnal). Az elfogadási nyugta tartalmazza a vevő vételi képességére vonatkozó adatokat ( tömörítési típus, papírméret és felbontás). Ha a vevő teljes módú célállomásként be van programozva a címjegyzékbe, akkor a küldő oldal automatikusan regisztrálja a vett információkat a címjegyzékbe. Ez lehetővé teszi későbbi Internetfax dokumentum küldését az adott vevőnek, a vett információkra támaszkodva.

Visszairányú elfogadási nyugta

Ha e-mail fogadásakor a küldő vételi visszaigazolási kérelmet igényel, akkor a vevő elküldi a visszairányú elfogadási nyugtát, mely tartalmazza a vevő készülék vételi képességeit (tömörítés típusa, papírméret és felbontás).

A vett vételi visszaigazolási tartalmak regisztrálása

Ha a küldő megkapja az elfogadási nyugtát, mely tartalmazza a vevő készülék vételi képességeit, a vevő ellenőrzi, hogy a végső címzett elküldött címe be van-e állítva a címjegyzékben. Ha teljes módú célállomásként van megadva, a küldő automatikusan regisztrálja a vevő fogadási képességét. A regiszrált fogadási képesség minden egyes alkalommal frissítésre kerül, ha a küldő megkapja a vételi képességre vonatkozó új adatokat. A küldő ezen adatok alapján küldhet a vevő részére dokumentumokat.

Ha a vevőegység normál módú készülékként van beprogramozva, vagy egyáltalán nincs beprogramozva a címjegyzékbe, a vevőegység vételi funkcióit nem lehet regisztrálni.

Ha ismeri a vevő vételi képességeit, akkor beállíthatja kézzel.

Értesítés kérése a vételről

Ha a vevő készülék T.37 teljes móddal kompatibilis és teljes módú célállomásként be van programozva a címjegyzékbe, akkor a készülék a vevőtől kéri az értesítést a vételről. Ilyen esetben a készülék fogadja a vevő vételi képességeivel kapcsolatos adatokat tartalmazó elfogadási nyugtát.

Megjegyzés

Referencia