Updating

Het updating-proces verschilt afhankelijk van het feit of het IP-adres van de printer statisch is of verkregen is via DHCP.

Belangrijk

Voor een statische IPv4-instelling.

Wanneer het IP-adres of de hostnaam gewijzigd zijn, worden de A- en PTR-bestanden geüpdatet. Wanneer een A-bestand geregistreerd is, wordt CNAME ook geregistreerd. De volgende CNAME's kunnen worden geregistreerd:

• Ethernet en IEEE 802.11

RNPXXXXXX (XXXXXX staat voor de laatste 3 hexadecimale bytes van het MAC-adres)

Echter, indien CNAME (PRNXXXXXX) met de hostnaam overlapt, kan CNAME niet geregistreerd worden.

Voor DHCPv4-instellingen

Als vervanging voor de printer, updatet de DHCP-server het bestand, en één van de volgende zaken kan voorkomen:

• Wanneer de printer een IP-adres verkrijgt van de DHCP-server, updatet de DHCP-server de A- en PTR-bestanden.

• Wanneer de printer het IP-adres verkrijgt van de DHCP-server, updatet de printer het A-bestand en de DHCP-server het PTR-bestand.

Als het A-bestand geregistreerd is, is CNAME ook geregistreerd. De volgende CNAME's kunnen worden geregistreerd:

• Ethernet en IEEE 802.11

RNPXXXXXX (XXXXXX staat voor de laatste 3 hexadecimale bytes van het MAC-adres)

Voor IPv6-instellingen

Dit apparaat updatet het AAAA-bestand en het PTR-bestand.

Het updatet ook CNAME wanneer het AAAA-bestand is geupdate.

Wanneer een statusloos adres nieuw wordt ingesteld, wordt deze ook automatisch geregistreerd op de DNS-server.